Tänä syksynä Lapsen oikeuksien viestintäverkosto haastaa suomalaiset jakamaan unelmiaan ja levittämään tulevaisuudenuskoa lapsille ja nuorille. Jokaisella lapsella on oikeus tulevaisuuteen, ja jokaiselle lapselle on turvattava mahdollisuudet tavoitella itselleen mielekästä tulevaisuutta.

Videoilla lapsuuden unelmansa kertovat muun muassa presidentti Tarja Halonen, tubettaja Joona Hellman, ex-taitoluistelija ja valmentaja Kiira Korpi sekä artisti Benjamin.

Kampanjan idea syntyi yhteistyössä kirkkonummelaisen Veikkolan koulun nuorten kanssa. Nuoret toivoivat sosiaaliseen mediaan kampanjaa, jossa he voisivat kuulla esimerkiksi politiikoilta, urheilijoilta ja muusikoilta viestejä siitä, mistä nämä ovat unelmoineet ollessaan lapsia. Nyt nämä toivotut viestit julkaistaan somekampanjan muodossa.

Keväällä julkaistun Lasten ja nuorten säätiön selvityksen mukaan tulevaisuus huolettaa nyt joka neljättä nuorta enemmän kuin aiemmin. Koronapandemian, ilmastonmuutoksen ja monien muiden nuorten elämään vaikuttavien suurten ilmiöiden myötä on yhä tärkeämpää, että me aikuiset luomme uskoa tulevaisuuteen ja rakennamme yhteiskuntaa, jossa jokainen lapsi ja nuori uskaltaa unelmoida ja saa eväät tavoitella omanlaistaan tulevaisuutta.

Kampanjan järjestävä Lapsen oikeuksien viestintäverkosto haastaa kaikki suomalaiset luomaan lapsille ja nuorille tulevaisuudenuskoa. Kampanjaan voi osallistua jakamalla sosiaalisessa mediassa kannustavan päivityksen, jossa vastaa kysymykseen ”Mistä sinä unelmoit?” ja lisäämällä päivitykseen kampanjatunnisteen #SaaUnelmoida.

#SaaUnelmoida-kampanja käynnistyy keskiviikkona 28.10.2020 ja jatkuu lapsen oikeuksien viikolle, jota vietetään 16.-22.11.2020.

Lisätietoja ja kampanjan osallistumisohjeet löytyvät osoitteesta www.lapsenoikeudet.fi/saaunelmoida.

#SaaUnelmoida-kampanjan toteuttaa lapsi- ja nuorisojärjestöjen, lapsiasiavaltuutetun toimiston, seurakuntien ja valtion toimijoiden yhteinen Lapsen oikeuksien viestintäverkosto. Verkoston tavoitteena on YK:n lapsen oikeuksien sopimuksen velvoitteen mukaisesti sopimuksen tunnettuuden lisääminen, lapsen oikeuksien toteutumisen edistäminen sekä lapsen oikeuksien näkökulmien esiin tuominen julkisessa keskustelussa. Lapsen oikeuksien viestintäverkostoa koordinoi Lastensuojelun keskusliitto.