Lapsia istuu ison, virallisen näköisen neuvottelupöydän ääressä.

Lapsiasiavaltuutetun toimisto, valtioneuvoston kanslia ja kansallinen lapsistrategia järjestävät yhdessä lapsille ja nuorille suunnatun Lapsen oikeuksien viikon istunnon. Tapahtuma avaa Lapsen oikeuksien viikon. jota vietetään 14.–20.22.2022.

Lasten oman istunnon aikana lapset ja nuoret eri puolelta Suomea pääsevät itse kysymään kysymyksiä päättäjiltä, jotka vastaavat heidän asioistaan. Tapahtuman aiheena on lapsen oikeudet ja lasten hyvinvointi Suomessa nyt ja tulevaisuudessa. Valtioneuvoston linnassa järjestettävän tapahtuman juontaa Ylen uutisankkuri Piia Pasanen.

Tapahtumaan osallistuu lasten ja nuorten lisäksi pääministeri Sanna Marin, opetusministeri Li Andersson, oikeusministeri Anna-Maja Henriksson, puolustusministeri Antti Kaikkonen, perhe- ja peruspalveluministeri Krista Kiuru, sisäministeri Krista Mikkonen ja ilmasto- ja ympäristöministeri Maria Ohisalo. Myös lapsiasiavaltuutettu Elina Pekkarinen kertoo terveisensä lapsille. Ohjelman kruunaa Robin Packalen, joka esiintyy tilaisuudessa.

Kutsumme kaikki lapset ja nuoret ympäri Suomen seuraamaan tilaisuutta Yle Areenan kautta maanantaina 14.11. klo 10–11. Lähetys on katsottavissa Yle Areenassa myös jälkikäteen 13.12.2022 asti.

Katso lähetys Yle Areenassa

Lisätietoa istunnosta:

  • Laura Kuusio, kansallisen lapsistrategian asiantuntija, laura.kuusio@gov.fi