Punainen, iloinen, kuvitettu Fike-hahmo.

Lapset suunnittelivat pohjanmaalaisessa päiväkodissa uuden hahmon Lapsen oikeuksien viikolle. He maalasivat ja askartelivat yhdessä mielikuvitusystävän Tiukulle, joka on lapsille tuttu maskotti Lapsen oikeuksien viikon varhaiskasvatuksen materiaaleista.

Tiuku, joka itsekin on lasten suunnittelema hahmo, pohti viime vuonna Lapsen oikeuksien viikolla lapsille kirjoittamassaan kirjeessään ystävyyttä ja millä tavoin ystäviä saa. Tiuku kertoi omasta mielikuvitusystävästään Hiukasta, joka on hänelle yhtä tärkeä kuin muutkin ystävät. Tiuku pyysi lapsia varhaiskasvatuksen ryhmissä suunnittelemaan ja piirtämään mielikuvitusystävän ja halutessaan lähettämään sen meille Lapsen oikeuksien sähköpostilaatikkoon, jos vaikka joku mielikuvitusystävistä löytäisi tiensä Hupsis-metsään Tiukun luokse.

Ja postiahan tuli! Lapset osallistuivat ystävätalkoisiin innokkaasti ja tekivät Tiukulle miltei 100 uutta mielikuvitusystävää! Tiuku oli ihan onnesta sykkyrällä, sillä kaikki mielikuvitusystävät olivat valloittavia!  Myös me Tiukun assistentit täällä Lapsen oikeuksien viestinnässä ihastelimme jokaista mielikuvitusystävää vuoron perään. Joukosta oli kuitenkin yksi valittava ja tällä kertaa valitsimme Fiken!

”Sillä on kädet, jotta se voi halata”

Fiken ovat tehneet Edsevön kaksikielisen Peukaloinen/Tummeliten-päiväkodin 3–5-vuotiaat lapset yhdessä maalaten ja askarrellen. Heidän opettajansa lähettämässä viestissä lapset kertoivat Fikestä kuvan lisäksi, että sillä on kädet, jotta se voi halata ja korvat, jotta se voi kuunnella, mitä ystävät sanovat. Sillä on myös silmät, jotta se näkee ja suu, jolla se voi tervehtiä. Lisäksi he kertoivat, että Fike on ystävällinen ja hyvä lukemaan, ja että sen suosikkiruoka on kalakeitto. Siis juuri sopiva hahmo viettämään kanssamme Lapsen oikeuksien viikkoa turvallisuusteemalla Hupsis-metsässä!

Tiukun uusi ystävä

Kuvittaja Elise Liikala, joka aikoinaan loihti myös Tiukun, loi lasten suunnittelemasta mielikuvitusystävästä Tiukulle ihan kokonaan uuden ystävän! Hän työsti lasten tekemästä monivärisestä Fikestä useamman mallin ja väriversion. ”Koitin tasapainotella lasten maalaaman version ja hahmojen keskinäisen väriharmonian ja yhteneväisen tyylin kanssa”, kertoo Liikala. Toiveemme toteutui lasten suunnitelmalle mahdollisimman uskollisesta Fikestä, joka sai lisäksi lapaset käsiinsä ja sukat jalkoihinsa, jotta sillä olisi mahdollisimman mukava ja lämmin olo syksyisessä säässä Lapsen oikeuksien viikolla.

Tule viettämään Lapsen oikeuksien viikkoa Tiukun ja Fiken kanssa!

Sateenkaaren värinen Tiuku juoksee kohti punaista, karvaista Fike-hahmoa.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *