Lapsen oikeuksien viikko

Kansainvälistä Lapsen oikeuksien päivää vietetään Suomessa ja ympäri maailman vuosittain 20.11. YK:n lapsen oikeuksien sopimuksen hyväksymisen kunniaksi.

Lapsen oikeuksien viikko on kouluille suunnattu toiminnallinen teemaviikko, jonka tavoitteena on edistää lapsen oikeuksien tunnettuutta oppilaiden, opettajien ja kouluhenkilökunnan keskuudessa yhteisen tekemisen kautta.

Viikkoa vietetään tänä vuonna 19.-23.11.2018. Teemaviikko järjestetään tänä vuonna ensimmäistä kertaa ja sen järjestää lapsi- ja nuorisojärjestöjen, lapsiasiavaltuutetun toimiston, seurakuntien ja valtion toimijoiden yhteinen lapsen oikeuksien viestintäverkosto.

Oppilaiden kuuntelu kannattaa!

Viikon teema on osallisuus. Tarjoamme kouluille toiminnallisia tehtäviä, valmiita tuntisuunnitelmia sekä oppimateriaaleja ja vinkkejä siitä mitä osallisuus tarkoittaa ja kuinka sitä voi koulumaailmassa edistää. Tehtävien ja materiaalien valmistukseen on osallistunut joukko opettajia eri puolelta Suomea sekä lapsia Tampereen lasten parlamentista.

Kun lapset saavat itse osallistua päättämään koulumaailman asioista ja heidän mielipiteitään kuunnellaan, viihtyvät he koulussa paremmin. Myös koulun ilmapiiri paranee ja koko koulu pystyy tekemään parempia päätöksiä yhteistyössä.

Useita tapoja osallistua

Viikkoon voi osallistua usealla eri tavalla: yhden oppitunnin, koko koulupäivän tai vaikka koko viikon ajan. Oppimateriaalit, tehtävät ja tuntisuunnitelmat julkaistaan näillä sivuilla syyskuun aikana.

Lue lisää tämän vuoden teemasta ja ilmoittaudu mukaan!