Lapsen oikeuksien viikko

Kansainvälistä Lapsen oikeuksien päivää vietetään Suomessa ja ympäri maailman vuosittain 20.11. YK:n lapsen oikeuksien sopimuksen hyväksymisen kunniaksi.

Lapsen oikeuksien viikko on kouluille suunnattu toiminnallinen teemaviikko, jonka tavoitteena on edistää lapsen oikeuksien tunnettuutta oppilaiden, opettajien ja kouluhenkilökunnan keskuudessa yhteisen tekemisen kautta.

Viikkoa vietetään tänä vuonna 18.-22.11.2019. Teemaviikon järjestää lapsi- ja nuorisojärjestöjen, lapsiasiavaltuutetun toimiston, seurakuntien ja valtion toimijoiden yhteinen lapsen oikeuksien viestintäverkosto. Viikko järjestettiin ensimmäistä kertaa vuonna 2018.

Jokainen saa olla oma itsensä

Vuonna 2019 viikon teemana on jokaisen lapsen oikeus olla oma itsensä.  Tarjoamme kouluille toiminnallisia tehtäviä, valmiita tuntisuunnitelmia sekä oppimateriaaleja ja vinkkejä siitä miten teemaa voi koulumaailmassa edistää.  Tehtävät ja materiaalit valmistetaan yhteistyössä opettajien ja lasten kanssa.

Tutustu vuoden 2018 materiaaleihin ja hyödynnä niitä opetuksessasi myös teemaviikon ulkopuolella. Kaikki materiaalit ovat vapaasti käytettävissä.

Useita tapoja osallistua

Viikkoon voi osallistua usealla eri tavalla: yhden oppitunnin, koko koulupäivän tai vaikka koko viikon ajan. Oppimateriaalit, tehtävät ja tuntisuunnitelmat julkaistaan näillä sivuilla 1.10.2019.

Ilmoittautuminen viikkoon on alkanut. Ilmoittaudu mukaan täällä.