Kaikkien lasten Suomi

Tyttö hymyilee valoisassa kuvassa.

Suomen ensimmäinen kansallinen lapsistrategia on valmis!

Lapsistrategian tavoitteena on kaikkien lasten Suomi, joka on aidosti lapsi- ja perhemyönteinen ja kunnioittaa lapsen oikeuksia.

Tutustu lapsistrategiaan (pdf)

Lapsistrategia kuuluu jokaiselle – katso kansallisen lapsistrategian kansalaisjuhlan tallenne (katsottavissa 16.5.2021 asti)

Lapsistrategian kansalaisjuhla järjestettiin keskiviikkona 17.3.2021 klo 9–10. Katso tallenne valtioneuvoston YouTube-kanavalla. Tallenne kansalaisjuhlasta on nähtävillä 16.5.2021 asti. Osallistu keskusteluun sosiaalisessa mediassa tunnisteilla #lapsistrategia ja #KaikkienLastenSuomi!

Kansalaisjuhlan juontaa toimittaja Marja Hintikka, ja ääneen pääsevät myös lapset ja nuoret. Juhlassa selvitetään mistä lapsistrategiassa on kyse, ja ministerit Krista Kiuru ja Annika Saarikko kertovat, miksi lapsistrategia on tärkeä. Viihdettä tarjoilevat Putous-hahmot Ansa Kynttilä ja Tanhupallo, ja tilaisuus päättyy Stigin esiintymiseen.

Ensimmäisellä kansallisella lapsistrategialla luodaan kaikkien lasten Suomi

Suomeen on valmistunut ensimmäinen kansallinen lapsistrategia. Parlamentaarisessa komiteassa on saavutettu vuoden 2020 aikana yhteinen näkemys yli hallituskausien ulottuvasta lapsi- ja perhemyönteisen Suomen visiosta.

Strategia perustuu kolmeen pääajatukseen, joilla kunnioitetaan kaikkien lasten oikeuksia, otetaan lapset vahvasti huomioon yhteiskunnassa ja tuetaan lasten hyvinvointia. Lue STM:n tiedote lapsistrategian julkaisusta (stm.fi).

Katso tallenne 23.2. pidetystä Lapsistrategian julkaisutilaisuudesta sivuiltamme. Katso alta myös Tavoitteena kaikkien lasten Suomi -video tai katso video YouTubessa.

Mikä lapsistrategia on?

Katso oheinen video, jolla lapsiasiavaltuutettu Elina Pekkarinen kertoo, mikä on lapsistrategia ja miksi se on haluttu luoda Suomeen! Katso Mikä lapsistrategia on -video YouTubessa.

Lisää videoita lapsistrategiasta löydät Lapsen oikeuksien Youtube-kanavalta!