Kaikkien lasten Suomi

Tyttö hymyilee valoisassa kuvassa.

Suomen ensimmäinen kansallinen lapsistrategia on valmis!

Kansallinen lapsistrategia koskee kaikkia alle 18-vuotiaita. Lisäksi strategia huomioi perheet, joissa lapset elävät, sekä lapsuuden ja aikuisuuden välissä olevat nuoret aikuiset.

Tutustu lapsistrategiaan (pdf)

Ensimmäisellä kansallisella lapsistrategialla luodaan kaikkien lasten Suomi

Suomeen valmistui ensimmäinen kansallinen lapsistrategia helmikuussa 2021. Parlamentaarisessa komiteassa saavutettiin vuoden 2020 aikana yhteinen näkemys yli hallituskausien ulottuvasta lapsi- ja perhemyönteisen Suomen visiosta. Lapsistrategian tavoitteena on luoda aidosti lapsi- ja perhemyönteinen, lapsen oikeuksia kunnioittava Suomi – kaikkien lasten Suomi!

Strategia perustuu kolmeen pääajatukseen, joilla kunnioitetaan kaikkien lasten oikeuksia, otetaan lapset vahvasti huomioon yhteiskunnassa ja tuetaan lasten hyvinvointia. Lue STM:n tiedote lapsistrategian julkaisusta (stm.fi).

Katso alta myös Tavoitteena kaikkien lasten Suomi -video tai katso video YouTubessa. Löydät lisää videoita lapsistrategiasta Lapsen oikeuksien Youtube-kanavalta!

Jos haluat tietää lisää lapsistrategiasta, tutustu Yleistä-sivuumme ja julkaisuihimme. Lue lisää myös lapsistrategian toimeenpanosta.