Lapset ja nuoret

Kuvassa nuori korjaa polkupyörän rengasta keskittyneen oloisesti.

Lapsistrategia on pian täällä - lapsille ja nuorille tulossa oma lapsistrategiatilaisuus 17.3.

Suomen oma kansallinen lapsitrategia julkaistaan 23.2. Julkistamistilaisuutta voi seurata verkossa tiistaina 23.2.2021 klo 10.45-12.00. Suora lähetys on nähtävillä valtioneuvoston YouTube-kanavalla klo 10.30 alkaen. Tallenne tilaisuudesta julkaistaan myöhemmin tällä lapsistrategian verkkosivustolla.

Lapsille ja nuorille järjestetään julkistamistilaisuuden ohella oma lapsistrategiatilaisuus keskiviikkona 17.3.2021. Tilaisuuden tarkempi ohjelma julkaistaan myöhemmin.

Tunnetko sinä lapsen oikeudet?

Perus- ja ihmisoikeudet kuuluvat kaikille meille, myös kaikille lapsille. Tutustu lapsen oikeuksiin Lapsiasiavaltuutetun Lasten sivuilla tai Lapsen Oikeudet -sivuilla.

Miksi me tarvitsemme Suomeen lapsistrategian?

Yhdistyneet kansakunnat eli YK on tehnyt lapsen oikeuksien sopimuksen 1989 ja Suomi valtiona on siihen liittynyt vuonna 1991.

Suomen valtion on

  1. toteutettava sopimuksen määräämät oikeudet
  2. huolehdittava, että kaikki kansalaiset tuntevat lapsen oikeudet.

Lapsen oikeudet on meidän kaikkien tärkeä tuntea ja osata, jotta voimme noudattaa niitä niin päätöksenteossa kuin lasten arjessa.

Lapsistrategian tavoitteena on lasten ja nuorten osallisuuden lisääminen

Lapsistrategialla lisätään lasten ja nuorten osallisuutta. On tärkeää luoda tapoja, joilla monenlaisten lasten osallisuus yhteiskunnassa vahvistuu.

Näiltä sivuilta voit myös seurata lapsistrategian edistymistä ja meidän työtämme.