Osallistu

Miksi osallisuus on tärkeää? Osallisuus on kuulumista, yhtenäisyyttä ja mukaan ottamista. Osallisuudessa tärkeää on kokemus yhteenkuuluvuudesta ja siitä, että jokaisen lapsen, nuoren ja aikuisen ääni on merkityksellinen.

Kuvassa kolme nuorta tekee ryhmätehtävää tietokoneluokassa. Taustalla on muita nuoria.

Lapsistrategian kysely lapsille, nuorille ja aikuisille on suljettu - kiitos vastanneille!

Toteutetun kyselyn avulla pyrimme saamaan selville, millaisia asioita lasten ja nuorten mielestä täytyy edistää, jotta Suomi olisi lapsille hyvä paikka elää sekä ovatko lapset kuulleet omista oikeuksistaan. Kyselyn tulokset julkaistaan tällä sivulla loppuvuoden aikana.

Kiitos kaikille kyselyyn vastanneille! Tack till alla som besvarat enkäten! We would like to thank everyone who responded to the survey! Giitu buohkaide jearahallamii vástideaddjiide! Спасибо всем за участие в опросе! Way mahadsan yihiin dhammaanba dadka ka qaybqaatay ka jawaabista su’aalahaan.

Lapsistrategialla halutaan lisätä osallisuutta

Kansallisen lapsistrategian tavoitteena on lisätä lasten ja nuorten osallisuutta Suomessa. Lapsistrategian avulla edistetään lapsen osallisuutta ja luodaan tapoja, joilla kaikkien lasten ja nuorten osallisuus yhteiskunnassa vahvistuu. Strategialla lisätään myös aikuisten ymmärrystä lasten osallisuudesta.

Miten voin osallistua?

Syksyn 2020 aikana järjestetään lasten osallisuustyöpajoja yhteistyössä järjestöjen kanssa. Työpajojen toteuttamisessa huomioidaan koronaepidemian tilanne.

Lapsistrategian sähköinen kysely lapsille, nuorille ja aikuisille toteutettiin syys-lokakuussa 2020. Loppuvuodesta 2020 julkaistaan laajempi selvitys lasten ja nuorten sekä aikuisten osallisuudesta.

Koska Lapsistrategia on yhteistä työtä, käy tutustumassa myös lasten ja nuorten, järjestöjen ja kansalaisten sekä viranomaisten omiin sivuihin. Löydät myös taustatietoa Lapsistrategiasta verkkosivuiltamme.

Heräsikö kysymyksiä?

Lapsistrategian osallisuustyöstä voi kysyä lisätietoja Laura Saariselta, laura.saarinen@stm.fi, 050 476 5118.