Liputuskuva

Liputa lapselle 20.11.

YK:n lapsen oikeuksien sopimus täyttää tänä vuonna 25 vuotta Suomessa. Lapsi- ja perhejärjestöt yhdessä lapsiasiavaltuutetun kanssa kannustavat kaikkia mukaan liputtamaan lapsen oikeuksien puolesta. Sisäministeriö on jo usean vuoden ajan määrännyt valtion virastot liputtamaan ja antanut yleisen liputussuosituksen.

Haastamme kaikki mukaan nostamaan Suomen lipun salkoon lapsen oikeuksien päivänä, sunnuntaina 20.11. Mitä useampi osallistuu liputukseen, sitä varmemmin lapsen oikeuksien päivästä tulee vakiintunut liputuspäivä.

Tule mukaan ja varmista, että tieto liputuksesta leviää mahdollisimman laajalle, ja saamme liput salkoon niin yksityiskodeissa, kouluissa, kunnissa, päiväkodeissa, seurakunnissa kuin muissakin paikoissa missä liputukseen on mahdollisuus.

Toimi näin:

Varmista, että lippu liehuu.  

Varmista, että omassa talossasi/taloyhtiössäsi tai oman järjestösi/kuntasi salossa liehuu lippu 20.11.

Ilmoittaudu mukaan osoitteessa www.liputalapselle.fi

Ilmoittaudu mukaan liputtamaan 1.11. alkaen osoitteessa www.liputalapselle.fi. Ilmoittautua voivat niin yksityiset henkilöt, kunnat, yrityksen kuin yhteisötkin.

Haasta muutkin mukaan.

Haasta liputtamaan myös naapurisi, päiväkoti, koulu, taloyhtiösi, tai muu taho missä liputus on mahdollista.

Jaa tietoa liputuksesta ja lapsen oikeuksista.

Jaa tietoa liputuksesta somessa, sähköpostitse, omissa uutiskirjeissä ja nettisivuilla.

Tee oma liputusaiheinen sarjakuvasi.

Emma & Elias on julkaissut lapsille ja nuorille liputusaiheisen sarjakuvatehtävän osoitteessa www.emmaelias.fi/liputalapselle. Sarjakuvien parhaita paloja jaetaan somessa lapsen oikeuksien viikolla 46.