kuvitus_netti

Tapahtumat

Ilmoita oma Lapsen oikeuksien päivän tai viikon tapahtumasi sivuillemme:

janne.kettunen(at)lskl.fi

 

Lapsen oikeuksien viikko 14.-20.11.

Lapsen oikeuksien viikko Hämeenlinnan seudulla

Näyteikkunat uusiks -tempaus on innostanut osan Hämeenlinnan keskustan kauppiaista lupaamaan omat näyteikkunansa lasten käyttöön. Päivähoidon ryhmiä on alkuviikon aikana liikkeellä keskustan alueella, ja lasten piirtämät kuvat käsittelevät heille itselle tärkeitä asioita. Myös ARX-talossa tapahtuu juhlaviikolla. Kaikki ARX-talossa vierailevat ovat tervetulleita osallistumaan yhdessä toteutettavan teoksen tekemiseen. Teoksen aihe kumpuaa lapsen oikeuksista ja 25-juhlavuodesta. Uudistetut näyteikkunat Ja ARX-talon ala-aulassa oleva yhteisöllinen teos ovat nähtävillä 21.11. saakka.

Usean vuoden ajan päivähoidossa olevat lapset ovat koristelleet joulupuita julkisiin paikkoihin Hämeenlinnassa, Hattulassa ja Janakkalassa omaksi ja muiden iloksi. Hauhon, Iittalan, Rengon, Tuuloksen ja Lammin lapsiryhmät koristelevat oman lähialueensa puita. Pikkuväki koristelee itse valmistamillaan koristeilla Hämeenlinnan keskustan torikuusen perjantaina 18.11. klo 9.30-11 välillä. Tapahtuma on Hämeenlinnan päivähoidon ja Lasten ja nuorten kulttuurikeskus ARXin joulukauden avaus.

Torstai 17.11.

Musamatka merelle – lapsen oikeuksien päivän konsertit, Iisalmi

Aika: to 17.11. klo 17.00 (perheen pienimmille, mutta ikärajoja ei ole)  ja 18.30

Paikka: Iisalmen kulttuurikeskus/Eino Säisä -sali, Kirkkopuistonkatu 9, Iisalmi

Esiintyjinä Ylä-Savon Musiikkiopiston kaikenkokoiset oppilaat, alkaen muskarilaisista. Järjestäjinä Ylä-Savon musiikkiopisto ja Perheentalon yhteistyö. Vapaa pääsy.

Lisätietoja

Perjantai 18.11.

Lapsen oikeuksien julistus, Kajaani

Aika: pe 18.11.klo 10–10.30
Paikka: Raatihuoneen tori, Kajaani

Yhteislaulua ja leikkiä, eläinhahmoja. Mukana kerho-, päiväkoti- ja kouluryhmiä.

Lisätietoja

Lapsen oikeuksien päivän konsertti, Lahti

Aika: pe 18.11. klo 18.00

Paikka: Lahden musiikkiopisto, Kalevi Aho -sali (Hämeenkatu 4, Lahti)

erinteinen Lapsen oikeuksien päivän konsertti ”Tämän lastenlaulun haluaisin kuulla”

Lapsiyleisöä pääsee mukaan rytmisoittimia soittamaan. Mukana myös yhteislaulua. Opiston käytäville on laitettu toivelaululaatikot, minne voi jättää ehdotuksia. Toiveita toteuttaa opettajien orkesteri.

Lisätietoja

Lauantai 19.11.

Lapsen oikeudet -hyväntekeväisyyskonsertti, Kajaani

Aika: la 19.11.klo 10–10.30
Paikka: Kajaanin keskuskoulu, Kajaani

Mukana Marjukkaiset, Keskuskoulun 6 C-luokka, Kajaanin lukion Bilebändi, Lauluyhtye Nais-Girls TuuMa-kuoro, Po.Ro.-kuoro, Kajaanin Mieslaulajat,
juontaa Tuula Honkanen.Ohjelma 5 euroa, kahvilippu 5 euroa, tuotto MLL:n Kaveritoiminnan tukemiseen Kainuussa.

Lisätietoja

Sunnuntai 20.11., Lapsen oikeuksien päivä

Lapsen oikeuksien päivän tapahtuma, Mikkeli

Aika: su 20.11.klo 9–11
Paikka: Rouhialan koulun liikuntasalin ympäristössä (Rouhialankatu 39, Mikkeli)

Tapahtumassa paljon monipuolista ja hauskaa tekemistä koko perheelle sekä sisällä että ulkona. Luvassa on muun muassa hulvattoman hauskan Professori Bluffon esitys, nukke- ja pehmoleluneuvola, kasvomaalausten tekoa kaverille, arkeologiapaja, koko perheen jumppa ja paljon muuta. Tapahtuma sopii kaikenikäisille lapsille ja lapsiperheille. Vapaa pääsy.

Lisätietoja

Lastenjuhla, Kajaani

Aika: su 20.11.klo 10–13
Paikka: Kajaanin Ammattikorkeakoulu Taito 2 (Ketunpolku 4), Kajaani

Paljon tekemistä, mm. pomppulinna, temppurata, kasvomaalausta, Salkkuteatteri, Tunturin tytöt -esitys. Yhteistyössä MLL Kainuun piiri, Kajaanin varhaiskasvatus Silmu, Kainuun ammattiopisto, Kajaanin ammattikorkeakoulu, Unicef Kajaanin vapaaehtoistyöryhmä, Kainuun Maa- ja kotitalousnaiset.

Lisätietoja

 

Lapsen oikeuksien päivä, Tampere

Aika: su 20.11.klo 10–12
Paikka: Perheiden talo, Itsenäisyydenkatu 21 (käynti sisäpihan puolelta), Tampere

Kaikki lapset ja aikuiset ovat tervetulleita viettämään yhteistä aikaa mukavan toiminnan parissa! Ohjelmassa on mm. rintamerkkien ja heijastinten tekoa, tunteiden tunnistamista, satutuokioita ja yhdessä lautapeleillä pelailua. Liikkuvasta kirjastosta voi lainata kirjoja ja pelejä. Vapaa pääsy.

Lisätietoja

Lapsen oikeuksien päivä – Satumetelisoppa/Lasten Lysti, Jyväskylä

Aika: su 20.11.klo 12–16
Paikka: Jyväskylän pääkirjasto, Vapaudenkatu 39-41, Jyväskylä

Hauska taidekimara koko perheelle lapsen oikeuksien kunniaksi. Satumetelisopan herkkuina mm. Soiva Soppatykki ja Muuan mies -yhtyeestä tuttu Ismo Puhakka. Kaikenikäisille tarkoitettu tapahtuma järjestetään Kulttuuriaitta-yhteistyönä Jyväskylän kaupunginkirjaston, Taiteen edistämiskeskuksen ja Unicefin vapaaehtoisryhmän kanssa. Vapaa pääsy.

Lisätietoja

Lapsen oikeuksien päivän tapahtuma, Pori

Aika: su 20.11.klo 12–14
Paikka: Porin taidemuseo, Eteläranta, Pori

Lapsen oikeuksien sopimus Suomessa viettää 25-vuotisjuhlavuotta! Viikon teemana on yhdenvertaisuus ja perheille on luvassa makeita vinkkejä yhdessä tekemiseen keittiössä. Vieraana on ruokabloggaaja Peggy ”Peggyn pienestä punaisesta keittiöstä”. Työpajassa tehdään helppoja syötäviä annoksia ja pelataan lautapelejä! Samalla ihmetellään, miksi taidemuseossa on banaaneja! Perheillä on tapahtuman ajan vapaa pääsy taidemuseoon. Ruokatyöpajan materiaalimaksu 2€/lapsi, alle 10-vuotiaat yhdessä aikuisen kanssa. Yhteistyössä Porin taidemuseo, Café Muusa ja Porin lastenkulttuurikeskus – Satakunnan lastenkulttuuriverkosto. Työpaja on osa Porin peliviikkoa.

Lasten oikeuksien päivän tapahtuma, Joensuu

Aika: su 20.11.klo 12.45–17
Paikka: Karelia AMK,  Tikkarinne 9, Joensuu

Tapahtuman järjestävät Pohjois-Karjalan sairaanhoitajat ry:n lasten hoitotyön työryhmä yhteistyössä Karelia AMK:n kanssa.

Tapahtumassa pääesiintyjinä ovat konservatorion Nuorten puhallinorkesteri ja Sirkus Duo Turkka & Turkka: Klovnit Hellä Hurmos ja Oho. Lapset voivat myös ottaa tapahtumaan mukaan oman nallensa, koska tapahtumassa on Nallesairaala. Paikan päällä on myös ambulanssi ja paloauto, johon lapset voivat käydä tutustumassa. Tapahtuman pääpuhujana on lastenlääkäri Marketta Dalla Valle.

Paikan päällä on pääesiintyjien lisäksi mukana lukuisia lasten ja nuorten kanssa toimivia tahoja, kuten Pelastakaa lapset ry, Liekku, Mannerheimin lastensuojeluliiton Joensuun yhdistys jne. Jokainen tapahtumaan mukaan lähtenyt yhteistyökumppani esittelee toimintaansa erilaisin tavoin tuoden esiin jotain lasten oikeuksien teemaa. Vapaa pääsy.

Kaikki kyytiin, HOP -lapsiperhetapahtuma, Pieksämäki

Aika: su 20.11. klo 13–17

Paikka: Pieksämäen Veturitalli (Tallikankaankatu 3), Pieksämäki

Luvassa paljon puuhaa koko perheelle, esiintymässä Lastenmusiikkiorkesteri Ammuu!.Tapahtuman kummina toimii uimari Ari-Pekka Liukkonen. Vapaa pääsy.

Lisätietoja

Lapsen oikeuksien päivän hyväntekeväisyyskonsertti, Espoo

Aika: su 20.11. klo 13.00

Paikka: Espoon kulttuurikeskus, Kulttuuriaukio 2, Espoo

Esiintyjät: Rabbe Österholm, baritoni/Saara Koskipää, saksofoni/Åsa Gustavsson, huilu/Jonas Franzon, sello/ Johan von Schantz, piano. Liput 15 € (alle 12 v. ilmaiseksi). Lippuja voi tilata etukäteen osoitteesta pelastakaalapset.espoo@gmail.com tai ostaa ovelta käteisellä tuntia ennen konserttia. Tuotto käytetään Eväitä Elämälle -ohjelmaan. Järjestäjä: Pelastakaa Lapset Espoo.

Anteeksipyyntö lapsen oikeuksien päivänä, Helsinki

Aika: su 20.11.klo 14.00-16.00

Paikka: Finlandia-talon Finlandia-sali (Mannerheimintie 13 e, Helsinki)

Sosiaali- ja terveysministeriö järjestää lapsen oikeuksien päivänä tilaisuuden, jossa esitetään valtiollinen anteeksipyyntö henkilöille, joita on kohdeltu kaltoin lastensuojelun sijaishuollossa. Päivän aikana kuullaan myös kokemusasiantuntijoiden puheenvuoroja lastensuojelusta ja kuullaan, millä suunnitelmin lastensuojelua jatkossa kehitetään. Tilaisuuden juontaa taiteilija Sinikka Sokka. Sydämellisesti tervetuloa tilaisuuteen!

Tilaisuus on maksuton. Tilaisuutta edeltää kahvitarjoilu klo 13-14. Tilaisuutta voi seurata myös verkkolähetyksenä.

Ilmoittautuminen (18.11. mennessä) ja lisätietoja

Pippuri Soikoon! – lapsen oikeuksien päivän juhla, Joensuu

Aika: su 20.11.klo 14.00
Paikka: Joensuun Pakkahuone, Rantakatu 2 B

Juhlassa kuullaan mm.lastenoikeuksien julistus, Rauni Rauniorotan tervetuliaispuhe ja kansanmuusikkoyhtyeen ”Pippuri soikoon!” konsertti. Juhlan kunniaksi mehutarjoilu kuuluu lipun hintaan! Kesto noin 1h. 1-100-vuotiaille. Liput 3/5€. Järj. Valo 2016

Lisätietoja

Lapsen oikeuksien päivän juhla yhden vanhemman perheille, Helsinki

Aika: su 20.11. klo 14–16

Paikka: Helsinki Mission juhlasali (Kinaporintie 11 A, 2 krs., Helsinki)

Pienperheyhdistyksen Mummila järjestää Lapsen oikeuksien juhlan yhden vanhemman perheille. Juhlaa vietetään yhteisen leikin ja ilonpidon merkeissä. Ohjelmassa on myös Mummilan Teatteri Tuulahduksen esitys ”Kissa ketun renkinä” sekä kakkutarjoilu. Ilmoittautumiset 13.11. mennessä.

Lisätietoja Pienperheyhdistyksen Mummilasta

Lasten Superpäivä, Joutseno

Aika: su 20.11. klo 14–17
Paikka: Joutsenon liikuntahalli, Penttiläntie 17, Lappeenranta

Joutsenon Pelastakaa Lapset järjestää jo perinteeksi muodostuneen tapahtuman, Lasten Supersunnuntain. Luvassa on jälleen paljon erilaista ohjelmaa koko perheelle mm. taikuri, kaverikoirat, poniratsastusta, ongintaa, telmimistä, tanssia, kasvomaalausta, piirustusta, lasten tanssiesityksiä, pelastuslaitoksen valistuspaloauto, lapsen oikeuksia lasten kuuluttamina jne.  Tervetuloa mukaan! Vapaa pääsy.

 

Käsiin kirjoitettu –näyttelyn avajaiset, Helsinki

Aika: su 20.11. klo 14.00
Paikka: Annantalo, Annankatu 30, Helsinki

Käsiin kirjottu tuo esille romaniväestön arkielämää itäisessä Euroopassa, Romaniassa, Bulgariassa ja Suomessa. Esillä on romanien perinteisiä käsitöitä, vaatteita, kodin esineitä ja valokuvia sekä Itä-Euroopan romanisiirtolaisnuorten tekemiä perinnekäsitöitä. Näyttely avoinna 20.11-18.12. Vapaa pääsy.

Lisätietoja

 

Pasi Pitkänen: Kepler62 –näyttelyn avajaiset, Helsinki

Aika: su 20.11. klo 14.30
Paikka: Annantalo, Annankatu 30, Helsinki

Timo Parvela ja Bjørn Sortland ovat yhdessä kuvittaja Pasi Pitkäsen kanssa luoneet Kepler62-tarinan, jossa ystävyys punnitaan keskellä ääretöntä avaruutta. Pasi Pitkäsen kuvitus limittyy taidokkaasti tarinaan, niin että se toimii itsenäisesti juonta eteenpäin kuljettavana elementtinä. Kuvitus vetoaa voimakkaasti tunteisiin, Pitkänen tavoittaa sekä pelon uuden ja tuntemattoman edessä sekä lämmön kirjan lasten välillä. Näyttely avoinna 20.11-15.1. Vapaa pääsy.

Lisätietoja

Saman taivaan alla -konsertti, Lahti

Aika: su 20.11. klo 15-16.30
Paikka: Lahden Ristinkirkko, Kirkkokatu 4, Lahti

Esiintyjinä laulajat Pekka Simojoki, Eevi Rajala, Tiina Sinkkonen, viulisti Ulla Davidsson, pianisti Heli Ahvenainen-Saaristo, Lotilan musiikkiluokkien 4 lk:n kuoro joht. Virve Puttonen ja Kamarikuoro Con Fuoco joht. Karin Rööp Järj. Keski Lahden srk ja Music Road Africa ry. Vapaa pääsy, kolehti ruandalaisten lasten musiikinopiskelun tukemiseen Kigalin musiikkikoulussa.

Anna lapselle harrastus -hyväntekeväisyyskonsertti, Helsinki

Aika: su 20.11. klo 16.00-18.30

Paikka:  Savoy-teatteri, Kasarmikatu 46, Helsinki.

Lasten oikeuksien päivän hyväntekeväisyyskonsertti syrjäytymisvaarassa olevien lasten harrastustoiminnan tukemiseen. Liput alkaen 25,50 e/ 15,50 e/ 10,50 e.

Lisätietoja

TARINOIDEN JOKI! -perhetapahtuma, Vantaa

Aika: su 20.11. klo 18–20
Paikka: Vantaan kaupunginmuseo, Hertaksentie 1, Vantaa (Tikkurila)

Tule lasten kanssa kuulemaan tarinoita Vantaanjoesta ja uskomuksia vedenhaltijoista, Hiidestä ja muista taruolennoista, joita myös seikkailee museolla! Taidetyöpajassa askarrellaan kala- ja simpukka-aiheisia amuletteja taideopettajan johdolla. Tapahtuman lopuksi on tarjolla mehua ja keksejä. Vapaa pääsy.

Tapahtuman järjestää Vantaan kulttuuripalvelut yhteistyössä Vantaan sanataidekoulun ja Vantaan kaupunginmuseon kanssa.

 

Maanantai 21.11.

Lastensuojelun järjestömessut, Turku

Aika: ma 21.11. klo 11.00–16.00
Paikka: Perhetalo Heideken, Sepänkatu 3, Turku

Varsinais-Suomen Lastensuojelujärjestöt ry jäsenjärjestöineen järjestää Lastensuojelun järjestömessut vuosittain Perhetalo Heidekenillä kansainvälisen Lapsen oikeuksien päivän (20.11) tienoilla. Järjestömessujen aikana on mahdollisuus tutustua lastensuojelujärjestöjen toimintaan sekä Perhetalo Heidekeniin. Näytteilleasettajien lisäksi messuilla on muun muassa tietoiskuja vaihtuvista aiheista. Maksuttomat messut ovat avoinna kaikille lastensuojelujärjestöjen toiminnasta kiinnostuneille.

Lisätietoja

Lastenoikeuksien päivän luentotilaisuus, Pori

Aika: ma 21.11. klo 11.00–16.00
Paikka: Porin kaupunginkirjasto, Gallen-Kallelankatu 12, Pori

Aiheena turvapaikanhakijoiden ja pakolaislasten oikeudet Suomessa, luennoitsijana Inka Hetemäki UNICEFistä.

 

Terveen sisäilman ja lasten oikeuksien puolesta – hiljainen mielenilmaus

Aika: ma 21.11. klo 18-19

Paikka: useissa kaupungeissa ympäri Suomea toreilla ja kaupungintaloilla sekä omissa kodeissa

Sytytämme kynttilöitä useissa kaupungeissa ympäri Suomea toreilla ja kaupungintaloilla sekä omissa kodeissa muistutuksena siitä, että jokaisella lapsella on oikeus turvalliseen ja terveelliseen toimintaympäristöön myös terveen sisäilman näkökulmasta, niin kouluissa kuin päivähoidossakin. Kynttilän sytyttämällä muistutamme lisäksi, että julkisten tilojen korjauksista keskusteltaessa keskiössä tulee olla rakennusten sijaan lapsi.

Lisäämme asian näkyvyyttä julkaisemalla kynttiläkuvia sosiaalisessa mediassa hashtageilla #tervetulevaisuus #tervesisäilma #lastenoikeudet ja #vihaisetäidit.

Lisätietoa tapahtumasta, tarkemmat osallistumispaikat sekä ilmoittautumismahdollisuus

Tapahtuman järjestäjä