22.11.2024

Lapset mukaan töihin

Äiti ja lapsi piirtävät yhdessä kaavoja kankaalle.

Perjantaina 22.11.2024 otetaan lapset mukaan työpaikoille!

Lapset mukaan töihin -päivä tarjoaa työpaikoille mahdollisuuden kuulla ja nostaa esiin eri-ikäisten lasten ääntä. Päivän voi toteuttaa monin eri tavoin. Löydät lisätietoa teemapäivästä tältä sivulta!

Ilmoittautuminen päivään alkaa syyskuussa.

Mitä töissä tapahtuu?

Lapsi ei välttämättä tiedä, mitä oma lähiaikuinen tekee työkseen tai mitä työnteko ylipäätään tarkoittaa. Lasten on kuitenkin hyvä tietää, missä aikuiset viettävät päivänsä, mitä työnteko oikeastaan on ja millaisia ammatteja on olemassa. Näin he oppivat lisää siitä, miten yhteiskunta toimii ja mitä aikuisten maailmaan kuuluu.

Työpaikoille Lapset mukaan töihin -päivä tarjoaa mahdollisuuden kuulla lasten raikkaita ajatuksia erilaisista työpaikan asioista tai vaikkapa esimerkiksi siitä, miten perheystävällisyyttä voidaan työpaikalla edistää.

Lapset mukaan töihin -päivän tarkoituksena ei ole teettää lapsilla työtä, vaan tutustuttaa hänet työelämään ja auttaa häntä hahmottamaan, miten työpaikat toimivat.

 

Mitä Lapset mukaan töihin -päivässä tehdään?

Päivän voi toteuttaa monin eri tavoin.

Työpaikka voi lähettää työntekijänsä päiväkotiin tai kouluun kertomaan työelämästä, tai kutsua lapsiryhmän vieraakseen läheisestä päiväkodista, koulusta tai iltapäiväkerhosta.

Työpaikka voi myös sopia, että työntekijät voivat ottaa tutun lapsen tai tuttuja lapsia mukaan työpäivän viettoon. Lasten voivat olla mukana menossa koko päivän tai vaikkapa aamu- tai iltapäivän ajan. Päivän aikana lapsille voi järjestää esimerkiksi oman kokouksen, esittelytilaisuuden, tutustumiskierroksia tai muuta toiminnallista ja osallistavaa ohjelmaa.

Kaikilla työpaikoilla ei ole mahdollista ottaa vastaan lapsiryhmiä. Tällöin työpaikan edustaja voi sopia vaikkapa läheisen koulun tai päiväkodin kanssa visiitin, jonka aikana työpaikasta ja ammatista voi kertoa lapsille. Toimisiko esimerkiksi videotervehdys tai Teams-tapaaminen ryhmän/luokan kanssa?

Muistathan nämä:

 • Lapset ovat koko ajan niiden aikuisten vastuulla, jotka ovat saattaneet tai ottaneet hänet mukaan työpaikalle.
 • Sovithan hyvissä ajoin työnantajasi kanssa lasten tuomisesta työpaikalle.
 • Ilmoita lapsen poissaolosta päiväkotiin, kouluun tai esiopetukseen hyvissä ajoin koulun ja esiopetusyksikön käytäntöjen mukaisella tavalla.

Lapset mukaan töihin -päivä kouluissa ja varhaiskasvatuksessa!

Lapset mukaan töihin -päivää vietetään Lapsen oikeuksien viikon perjantaina. Lapsen oikeuksien viikon materiaaleissa on huomioitu ne lapset, jotka viettävät teemapäivää kouluissa ja varhaiskasvatusyksiköissä työpaikkojen sijaan.

Lapsen oikeuksien viikko -sivuston koulumateriaaleista löytyviä Lapset mukaan töihin -päivän tehtäviä (lapsenoikeuksienviikko.fi) voi hyödyntää soveltaen myös varhaiskasvatuksen puolella. Lisää tietoa ja laaja kattaus mielenkiintoisia tehtäviä kouluille, varhaiskasvatusyksiköille ja harrastusryhmille löytyy verkkosivuilta:

www.lapsenoikeuksienviikko.fi

Ideoita toteutukseen!

 • Tarjotkaa aamupalaa/pientä välipalaa/lounasta lapsille.
 • Esitelkää työpaikka lapsille: mitä siellä tehdään, minkälaisia ammatteja siellä on, paljonko siellä on aikuisia töissä, millaiset työpaikan tilat ovat? Kuka on pomo ja kenen vastuulla on kynien hankinta?
 • Järjestäkää kokous. Millaisissa asioissa haluaisitte lasten mielipiteitä kuulla? Millaisia käsityksiä lapsilla on työpaikasta ollut? Mitä he haluaisivat siellä muuttaa?
 • Pystyttekö järjestämään lapsille sopivan tavan osallistua tai tutustua työpaikalla tehtävään työhön? Olisiko teidän mahdollista vaikkapa järjestää pehmoleluille oma työhöntulotarkastus tai antaa lasten tuottaa sisältöä työpaikan someen?
 • Antakaa lasten kuulua ja näkyä päivän aikana! Ilmoitustauluille ja kahvihuoneisiin Lapset mukaan töihin -päivän aikana toteutetut taideteokset piristävät vielä pitkään teemapäivän jälkeen ja luovat yhteisöllistä henkeä.
 • Mitä jos leikkisitte yhdessä? Leikki tekee hyvää aikuisillekin ja hioo työporukkaanne yhteen.

Lasten osallisuuden edistäminen

Lapset mukaan töihin -päivä lisää omalta osaltaan lasten ja nuorten osallisuutta yhteiskunnassa. Jokaisen on tärkeää saada jo lapsuudessa kokemus siitä, että on merkityksellinen ja kuuluu osaksi yhteiskuntaa. Osallisuus toteutuu, kun lapsi tai nuori saa riittävästi tietoa, saa ilmaista oman mielipiteensä, tulee kuulluksi ja voi vaikuttaa. Lasten ja nuorten ääntä on kuultava yhteiskunnassa, ja työpaikat voivat Lapset mukaan töihin -päivänä edesauttaa tätä!

Työpaikkojen toimintaan osallistuville lapselle on hyvä tarjota kokemus siitä, että hänen mielipiteensä on kiinnostava ja tärkeä, ja häntä halutaan kuulla. Lapsilta voi kysyä heidän ajatuksiaan työnteosta ja ammateista tai mielipidettä työpaikan asioista ja suunnitelmista.

Vinkit osallisuuden edistämiseen:

 • Ole läsnä ja keskity kuuntelemaan lapsen mielipiteitä.
 • Ole kiinnostunut lapsen asioista ja anna lapselle tarpeeksi aikaa vastata.
 • Älä oleta tai ohjaile keskustelua.
 • Muistathan, että osallistumatta jättämisen valitseminenkin on osallisuutta, ja jokaisen tapaa olla on kunnioitettava.

Lisää erilaisia tapoja osallisuuden edistämiseksi löytyy esimerkiksi:

Ideoita lasten osallistamiseen

Lasten kokous

Esimerkiksi näitä kysymyksiä voit käyttää agendana Lasten omassa kokouksessa!

 • Miksi aikuiset käyvät töissä? Mitä hyvää on siinä, että aikuiset käyvät töissä? Mitä huonoa?
 • Miltä ammatti kuulostaa? Mikä siinä mahdollisesti kiinnostaa/mikä ei kiinnosta?
 • Mikä tekee työpaikasta hyvän?
 • Mikä yleisesti työpaikassa kiinnostaa? Mikä innostaa ja miksi?
 • Mitkä asiat työpaikassa eivät innosta ja miksi?
 • Millaiset työtehtävät mahdollisesti kiinnostaisivat tulevassa TET-harjoittelussa? (Tätä voi kysyä vähän vanhemmilta lapsilta.)
 • Miten työpaikka voisi ottaa paremmin lapset huomioon?
 • Miten työpaikka voisi huolehtia aikuisista?

 

 Työpäivän hetki -piirustukset

Tulosta täältä valmis A4 -pohja, johon lapsi piirtää:

Ohjeet: Lapsi piirtää mitä Lapset mukaan töihin -päivän aikana on tapahtunut tai mitä jäi mieleen. Aikuinen kirjaa lapsen etunimen ja iän, oman nimensä ja lapsen kertomuksen piirustuksesta. Piirustuksista voidaan koota näyttely työpaikan käytäville.


 

Muita ehdotuksia

 • Anna lasten vallata työpaikan sometilit päiväksi. Muistathan huolehtia lasten yksityisyyden suojasta ja kuvaus- ja julkaisuluvista! Käytä tunnistetta #LapsetMukaanTöihin
 • Järjestä lapsille tietovisa työpaikkaasi liittyvästä teemasta, esimerkiksi Kahoot! -visat ovat lasten suosikkeja.
 • Järjestäkää esittelykierros, jolla lapset esittelevät mukanaan olevan aikuisen ja aikuinen lapsen. Voitte pyytää lapsia myös kertomaan, mitä aikuinen tekee työkseen, ja aikuisia kertomaan, mitä lapsi tykkää tehdä.
 • Koristelkaa työpaikalta löytyviä avaamattomia elintarvikepurkkeja tai muita sopivia tavaroita tarroilla tai askartelusilmillä.
 • Anna lapsen keksiä, kertoa ja esittää, millaista työtä lapsi ajattelee, että työpaikalla voisi tehdä.
 • Suunnitelkaa yhdessä seuraavaa Lapset mukaan töihin -päivää. Pyytäkää lapsilta myös palautetta: mikä tässä päivässä oli kivaa? Oliko joku tylsää? Mitä olisi voinut tehdä paremmin?

 

Pienemmille valtaajille voi järjestää lisäksi lapsilähtöistä ohjelmaa

Vinkit sosiaaliseen mediaan

Osallistumisestanne Lapset mukaan töihin -päivään kannattaa kertoa myös sosiaalisessa mediassa! Osallistuessanne olette mukana tekemässä tärkeää työtä perhemyönteisemmän työelämän puolesta. Sosiaalisen median päivityksillä voitte ilmaista kannattavanne ja edistävänne perhemyönteisiä arvoja.

Muistakaa käyttää aihetunnistetta #LapsetMukaanTöihin sekä kysyä lupa julkaisuun kuvissa tai videoissa esiintyviltä lapsilta ja heidän huoltajiltaan.

Lapset ovat kekseliäitä. Voitte antaa heidän itse suunnitella ja toteuttaa teille sopivaa sosiaalisen median sisältöä! Antakaa heidän kertoa, mitä lasten mielestä työpaikallanne tehdään. Mitä he ovat päässeet tekemään päivän aikana?

Jos teette päivityksen itse, voitte kuvailla, millaisia uusia ideoita lasten kanssa kohtaaminen tarjosi työpaikallenne. Miksi halusitte lähteä mukaan tapahtumaan? Yllättikö jokin?

Sosiaalisessa mediassa yleisöä kiinnostaa erityisesti autenttinen sisältö, jossa esiintyy oikeita ihmisiä. Visuaaliset sisällöt saavat enemmän näkyvyyttä.

Materiaalipankki

Voit hyödyntää näitä materiaaleja vapaasti osallistuessasi Lapset mukaan töihin -päivään!

Huom. Materiaalit päivitetään vuodelle 2024.

 


 

Meidän työpaikkamme osallistuu -juliste

Voit käyttää julistetta sekä sähköisesti että printattuna.

Lataa juliste tästä (pdf)

 


 

Mainos tapahtumasta

Voit tukea tapahtumaa jakamalla tätä eteenpäin!

Lataa mainos tapahtumasta tästä (pdf)

 


 

Lapselle kulkulupa avainnauhaan

Voit halutessasi lisätä työpaikkanne nimen tai logon kulkulupaan.

Lataa kulkulupa tästä (pdf)

 


 

Lapselle diplomi päivään osallistumisesta

Ensimmäiselle riville kirjoitetaan lapsen nimi, toiselle riville tulee työpaikan edustajan allekirjoitus.

Lataa diplomi tästä (pdf)

 


 

Logot

Lataa klikkaamalla logoa!

Mukana olleet yritykset/organisaatiot 2023

2M-IT Oy
AFRY Buildings Finland Oy
ANDRITZ Oy
ATR Soft Oy
Aalto University, Department of Applied Physics
Aalto-yliopisto
Aava & Bang Oy
AbbVie Oy
Accenture Oy
AccessPoint Oy
Accountor
Acon Finland Oy Ltd
Adara Pakkaus Oy
Advance B2B
Advania Finland
Ahlstrom Oyj
Ahlstrom Tampere Oy
Ahvenisjärven koulu
Akava
Alasenjärven koulu
Alder & Sound Oy
All-Rounders Oy
Alma Media Oyj
AlphaSense
AlphaSense Oy
Alpit Nordic Oy
Alva-yhtiöt Oy
Amazon Web Services Oy
Ambientia
Amgen
Ammattiliitto Jyty
Ammattiliitto Pro
Ammattiopisto Luovi Helsinki
Ammattiopisto Luovi Pori
Analyse² Oy
Anfra Oy
Are Oy - Kaupankylmä
Arek Oy
Arkkitehtitoimisto Olla Oy
Arkkitehtitoimisto Tähti-Set Oy
ArtCloud Oy
Arvo Ylpön koulu
Arvo-Laskenta Oy
Aspocomp Group Oyj
AstraZeneca Oy
Asuntopehtoori Isännöinti Oy
Asuntopehtoori Oy
Atea Finland Oy
Attendo Oy
Autokeskus Oy Hyvinkää
Autokeskus Oy Hämeenlinna
Autokeskus Oy Tampere
Auton ja tien museo Mobilia
Autoväristore Oy
Avellan LKV Oy
Avery Dennison Smartrac
Avoin päiväkoti Sinilintu
Axel Health Oy
BB Logistics Oy
BLC Telecom
BLC Telecom Savonlinna
Beamex Oy Ab
Bella Torino
Bellissima/Sparkling Shoes Ky
Berggren Oy
Bergmann Attorneys at Law
Beweship Oy Ab
Biomensio Ltd
Birdcherry Hair Oy
Bitville Oy
Black Donuts Engineering Oy
Blue Import BIM Oy
Blueprint Genetics
Blueprintgenetics Oy
Body & Sound
Boehringer Ingelheim Finland Ky
Boksi.com Solutions Oy
Boldan Oy
Borealis Polymers Oy
Business Finland
CBRE Finland Oy
CSC – Tieteen Tietotekniikan Keskus Oy
Call waves Solutions Finland Oy
Campusta Oy
Capgemini Oy
Cargotec Finland Oy
Cargotec Oyj
Caruna Oy
Casambi Technologies Oy
Cavitar Oy
Centria-ammattikorkeakoulu
Cinia Oy
City Digital
Codea Oy
Codemate Oy
Colliers Finland Oy
Coronaria Kuntoutuspalvelut
Crazy Town Oy
Crent Oy/Pirkkala
CrossControl Oy
DB Schenker
DHL Global Forwarding Oy
DYNASET Oy
Dahl Suomi Oy
Danske Bank
Delivery Hero Finland Oy / foodora
Deloitte
Detection Technology
Digital Office Company Oy
Duodecim
Dynaset Oy
EG Software Finland/Jyväskylä
ETS NORD AS, Suomen sivuliike
EduMo Oy
Eduskunnan oikeusasiamiehen kanslia
Eerikkilä Sport & Outdoor Resort
Eficode Oy
Ekokumppanit Oy
Elematic Oyj
Elinkeino ja työllisyys -tulosyksikkö / Espoon kaupunki
Elinkeinoelämän keskusliitto EK
Elomatic Oy
Eltel
Eläinklinikka Tsemppi
Eläinlääkäriasema Kamu Oy
Emotion Varkaus
Emäkosken koulu/Nokian kaupunki
Endress + Hauser Oy
Enermix Oy / Talotohtori 2.0
Enfo Oy
Enon juhla ja lounas oy
Epiroc Finland Oy Ab
Esko Systems Oy
Espoo, Kartanonpuiston päiväkoti
Espoo, Ruusulinnan päiväkoti
Espoon Asunnot Oy
Etelä-Hämeen Reserviläispiiri ry.
Etelä-Pohjanmaan Sovittelutoimisto
Etelä-Pohjanmaan TE-toimisto
Etelä-Pohjanmaan liitto
Etelä-Savon maakuntaliitto
Etelä-Suomen Sähköhuolto Oy
Etelä-Suomen aluehallintovirasto, työsuojelun vastuualue
Eteläisten koulu/Hämeenlinnan kaupunki
Etra Oy
Etteplan Finland Oy, Jyväskylä
Etteplan Finland Oy, Tampere
Etteplan Oyj, Espoo
Eurajoen kunta/Päiväkoti Kuunari
Eurofins Environment and Industry
European Chemicals Agency (ECHA)
Evermade Oy
FCG Finnish Consulting Group Oy
Familia ry
Faros & Com Oy
Fatman Oy
Fibox Charging Solutions Oy
Fimlab Laboratoriot Oy
Finferries
Fingersoft Oy
Finnlines Oyj
Fintraffic
Finvacon Oy
Finvoicer Group Oy
FläktGroup Finland Oy
Folkhälsan
Folkhälsanin tutkimuskeskus
Forssan TRT Rakennus Oy
Frendy Oy
Froneri Finland Oy
Fujitsu Finland Oy
Funidata Oy
GLS Finland Oy
GS1 Finland Oy
GSK
Gallant Oy
Ginolis
Glaston
Gofore Oyj
Grado Design Oy
Granlund Mikkeli Oy
Granlund Oy
Granlund Oy Tampereen aluetoimisto
Gravicon oy
Green Carbon Finland Oy
Greenled Oy
Greenstep Oy
Greenstep Oy, Oulu
Grundium Oy
Gumeruksen koulu
HSY
Haapamäen yhteiskoulu
Haapaveden-Siikalatvan seutukunnan kehittämiskeskus
Hailuodon panimo ravintola Mallassauna
Hakkarin koulu/Lempäälän kunta
HalpaHalli
Handelsbanken
Hangon kaupunki
Hansel Oy
Harjavallan kaupunki
Harjuniityn koulu
Hattulan kunta
Hattumyynti Ainamuoti Oy / Hattu.fi
Havukallion päiväkoti
Heeros Oyj
Heinäveden kunta
Helena Riihitupa Oy
Helsingin Kaupunginteatteri
Helsingin kaupungin liikelaitos STARA
Helsingin kaupunginkirjasto / Kallion kirjasto
Helsingin kaupunginkirjasto/ Töölön kirjasto
Helsingin kaupunki
Helsingin kaupunki ( STARA) kunnossapito KTY HOITO 1
Helsingin kaupunki pk violanpuisto
Helsingin kaupunki, Talpa
Helsingin seudun kesäyliopisto
Helsingin yliopisto
Helsinki kaupunki pk Varhela
Hevostaitokoulu Satula
Hexamer Oy
Hile Beauty Pro Oy
Hilti Suomi Oy
Hoivaperho Oy/Sinisiipi
Honkaharju Toivontupa palvelutalo
Honkasen puutarha
Huhta-ahon perhekoti
Huippusiivous kotipalvelut Oy
Huittisten kaupunki
Huittisten seurakunta
Hyria Business Institute Oy
Hyria koulutus Oy
Hyria säätiö sr
Hyvärilä nuoriso- ja matkailukeskus
Hyötykeräys Oy
Hämeen IAT-isännöinti
Hämeen TE-toimisto
Hämeen ammatti-instituutti
Hämeen ammattikorkeakoulu
Hämeenkyrön kunta
Hämeenkyrön varhaiskasvatus
Hämeenlinnan Seudun Vesi Oy
Hämeenlinnan kaupunki
I-Valo Oy
IKEA Espoo
IKEA Oy Kuopio
IKEA Tampere
IdHAIR Finland Oy
IdeaStructura Oy
Ideal Product Data Oy
Iin kunta
Iin kunta / avoin varhaiskasvatus
Iin kunta yhdyskuntapalvelut
Iin kunta, Infra- ja ympäristöpalvelut
Iin kunta/Valtarin koulu
Iisalmen kaupunki
Iisalmen sähkö- ja automaatiosuunnittelu Oy
Iittalan yhtenäiskoulu, Hämeenlinna
Ikaalisten kaupunki
Ilmajoen kunta, Neiron koulu
Ilmajoen kunta/käpälämäen päiväkoti
Imetyksen tuki ry
Infinited Fiber Company Oy
Inlook Oy
Insinööritoimisto Conditio Oy
Intel Finland Oy, Tampere
Intervent Oy
Into Seinäjoki Oy
Invera oy
IreNeL Design
Islet Group Oy
Iso-Tarkkalan maatilamatkailu
Isonkyrön kunta/päiväkoti villimetsä
Istekki Oy
Itä- Savon koulutuskuntayhtymä/Samiedu/Paviljonki
Itä-Uudenmaan käräjäoikeus
JAG Assistans Ab
JM Concept Oy
Jacobs Suomi Oy
Jaguars Spirit Athletes ry
Jalovilla
Janakkalan kunta
Jimmyged
Joenrannan päiväkoti/Harjavalta
Joensuun ev. lut. seurakuntayhtymä
John Crane Safematic Oy
Johnson & Johnson
Joo Group Oy
JuPal sähkö Oy
Juvan päiväkoti, Tampereen kaupunki
Jyväskylän Hoivapalvelut
Jyväskylän Normaalikoulu
Jyväskylän ammattikorkeakoulu
Jyväskylän kaupungin kirjastopalvelut
Jyväskylän kaupunki/ työllisyyspalvelut/ Työ- ja oppisopimusyksikkö
Jyväskylän koulutuskuntayhtymä Gradia
Jyväskylän kristillinen opisto
Jyväskylän steinerkoulu
Jyväskylän yliopisto
Jäkärlän koulu, Turku
Järvenpää kaupungin Rakennusvalvonta
Järvenpään Mestariasunnot Oy
Järvenpään Yhteiskoulu
Järvenpään kaupunki
K & T Lehtonen Oy/K-market Ainola, Kangaslampi, Kekkolantie, Kuokkalanpelto ja Lohikoski
K-Citymarket Varkaus
K-Kampus (K-ryhmä)
K-Market Hallituskatu K-Market Keinusaari
K-Market Kaunismäki Mäntsälä
K-Market Korpilahti
K-Market Masala
K-Market Metsokangas
K-Market Pirtti, Kuopio
K-Market Ruotula
K-Market Saarentaus
K-Market Salla
K-Supermarket Joutsensilta
K-Supermarket Tripla
K-market Visamäki
KNL (Telenor Maritime Oy)
KP Trans Oy
KPMG Oy Ab
KSS Energia
KTT Tekniikka Oy
Kaanaan päiväkoti/ Raision kaupunki
Kaarinan kaupunki
Kaarisillan yhtenäiskoulu, Pori
Kajaanin Ammattikorkeakoulu Oy
Kajaanin Haka ry
Kajaanin kaupunki
Kajaanin kaupunki, nuorisopalvelut
Kalevankankaan päiväkoti/Mikkeli
Kangasalan kaupunki
Kangaskukkula
Kangaslammin koulu
Kangasvuoren päiväkotikoulu
Kankaanpään Seutu
Kansalaistalo Konsti ry, Raahe
Kansalaistalo Mansikkapaikka ry
Kansalaistoiminnankeskus Matara /Jyväskylä
Kansallinen Kokoomus rp
Kansallisarkisto
Kanta-Hämeen hyvinvointialue, lastensuojelu
Kanta-Hämeen hyvinvointialue/Perhekeskus Uppis, Hämeenlinna
Kanta-Hämeen hyvinvointialue/Perhesosiaalityö sekä Kasvatus- ja perheneuvonta Riihimäen seutu
Kantvikin koulu
Karjalaisen perhekoti
Kasvatuksen ja koulutuksen toimiala
Kasvatuksen nuorisotyön asiantuntijat KNT Ry
Katsa Oy
Kattilansillan päiväkoti/Mikkeli
Kauhajoen kaupunki
Kaupan liitto ry
Kauppahuone Mikaelit Oy
Kehitysvammaisten Palvelusäätiö
Kehitysvammatuki 57 ry
Kela
Kelloseppäkoulu
Kemiönsaaren kunta
Kempele Akatemia
Kempeleen Jätekuljetus Ky
Kempeleen kunta / Ketolanperän koulu
Kempeleen kunta / Santamäen koulu
Kempeleen seurakunta
Kempower
Keravan Keskusapteekki
Keski-Suomen hyvinvointialue
Keski-Suomen hyvinvointialue, Sairaalafysiologia
Keski-Suomen käräjäoikeus
Keski-Suomen liitto
Kesälukioseura ry
Keuda
Keuda (Kirkkotien toimipiste)
Keuda (Wärtsilänkadun toimipiste)
Keuruun kaupunki
Keypro Oy
Kiddifeet oy
Kiekkobussi Oy
Kielisoft IT Solutions Oy
Kiertokapula Oy
Kiinteistö-Tahkola Oulu Oy
Kiinteistöhuolto Jurvelin Oy
Kiinteistömaailma Kokkola
Kiinteistömedia Oy
Kirkkonummen kunta
Kirkonmäen koulu / Keminmaa
Kirvestyö Santala Oy
Knowit
Koillis-Satakunnan Sähkö Oy
Koiviston koulu, Tampereen kaupunki
Koivukylän päiväkoti
Kokkolan Minimani Oy
Kokkolan kaupunginteatteri
Kokkolan yliopistokeskus Chydenius, Jyväskylän yliopisto
Kone
Kontion Leivintupa
Kontiontien päiväkoti
Korkeasaaren eläintarha
Koskenmäki-Tervasuon koulu
Kotikatu
Kotoisin Oy
Koulutuskuntayhtymä Tavastia
Kouvolan kaupunki
Kouvolan kaupunki / Kouvolan Iltalukio
Kulma kahvila
Kummun koulu / Outokummun kaupunki
Kummun koulu, Outokummun kaupunki
Kunta- ja hyvinvointialuetyönantajat KT
Kuopion kaupunki/Kansalaistoiminnan palvelut
Kurikankulman koulu
Kurikankulman koulu, Pirkkala
Kustaankartanon seniorikeskus A talo
Kustavin kunta Suotorpan päiväkoti
Kustavin kunta, Kivimaan koulu
Kymenlaakson hyvinvointialue/ Lastensuojelu Etelätiimi1
Kyröskosken koulu, Hämeenkyrö
Kyröskuha tmi
Kärkölän kunta/Vuokkoharjun päiväkoti
Kääpälän koulu, Kouvola
LAB-ammattikorkeakoulu
LAURA Rekrytointi Oy
LM-Instruments Oy
LOGITRI Oy
LUT-yliopisto
Laajasalon poppoo
Laajis oy
Lahden kaupunki
Lahen Salonki R11
Lammin Säästöpankki
Landis+Gyr Oy
Lapinjärven kunta
Lapinlahden kunta/Varpaisjärven koulu
Lasten Kesä ry
Lasten erityisvastaanotot, Helsingin kaupunki
Lasten ja nuorten keskus ry
Lastensuojelun Keskusliitto
Lastentautien vastaanotto, Helsingin kaupunki
Lauer Oy
Laukaan kunta / Kuntala
Laululaakso Oy
Laurea-ammattikorkeakoulu
Lauritsalan seurakunta
Lavian yhtenäiskoulu
Lavolan Koulu
Leipomo Levain
Lempäälän kunta
Lenovo
Leppävirran kunta
Leppävirran kunta vesihuoltolaitos
Liana Technologies
Liedon kunta ympäristöterveyspalvelut
Liikenne- ja viestintäministeriö
Liikennevakuutuskeskus
Liikennevirta Oy
Limingan kunta
Lindström Etelä-Suomen tulosyksikkö
Lindström Oy Pohjois-Suomen tulosyksikkö
Linnainmaan päiväkoti, Tampereen kaupunki
Linnunmaa Lex Oy
Lippu.fi
Lippupiste Oy
Lopen kunta
Lounais-Hämeen koulutuskuntayhtymä
Lounais-Suomen aluehallintovirasto
Lounea
Luksia, Länsi-Uudenmaan koultuskuntayhtymä
Lumo Analytics Oy
Lumon Oy
Lumon Suomi Oy
Luonnonvarakeskus
Luonnonvarakeskus Rovaniemi
Luumäen kunta
Luxury Action Oy
Lyngsoe Systems Oy
Lyreco Finland Oy
LähiTapiola - ryhmä
LähiTapiola Länsi-Suomi
LämpöYkkönen Oy
Lääketeollisuus ry
MELTEX
MIELI Suomen Mielenterveys ry
MIRLUX OY
MOW Mothership of Work Oy
MP.Pöyskö Oy
MSC Finland Oy
Maahanmuuttovirasto
Maakuntien tilakeskus Oy
Maalausliike Vainiomäki Oy
Maanmittauslaitos
Maatalousyrittäjien eläkelaitos Mela
Mainiokoti
Mainiokoti Raisiontori
Majatalo Laiskanlinna
Makelan KauppaPuutarha
Malmin nuorisotyöyksikkö / Helsingin kaupunki
Mannerheimin Lastensuojeluliiton Hämeen piiri ry
Mannerheimin Lastensuojeluliitto ry
Martela Oyj
Maskun kunta
Mattilan koulu / Lempäälän kunta
Mauste-Sallinen Oy
MaxBuild Oy
Mediatoimintapaja ry
Medirex Oy
Medixine Oy
Megin Oy
Mehiläinen Oy
Meilahden ala-asteen koulu
Meira Nova Oy
Mekonomen lempäälä
Melli EcoDesign Oy
Mente Palvelut, Viherlaakson palvelukeskus
Merijärven kunta
Merikratos Oy
Merikratos Oy / Etelä-Savon aluetoimisto
Merus Power
Mestaritoiminta Oy
Mesut Oy
Metropolia Ammattikorkeakoulu Oy
Metsäkylän Automeralli Oy, MEVA
MicroVisio Oy / Elämä käynnissä 365
Mielen ry Iideshovi
Mielenterveysomaiset Pirkanmaa - FinFami ry
Mikkelin kaupunki
Mikko Niskala Oy
Millog Oy
Mintti Siivous Oy
Mothers in Business MiB ry
Movella Oy
Muhoksen kunta
Mullimäki Oy
Multimek Oy
Munuais- ja maksaliitto
Muonion kunta
Museovirasto / Suomen kansallismuseo
Muuramen kunta
Muurlan Elektroniikka
Myllymäen koulu / Ähtäri
Myrsky Energia Oy
Mänttä Vilppulan kaupunki
Mänttä-Vilppulan Kaupunki
NAPA
NCC
NHG Finland Oy
Naantalin kaupunki
Naantalin lukio
Nastarakennus Oy
Natural Resources Institute Finland, LUKE
Nefco – Nordic Environment Finance Corporation
Neste K Linnatuuli
Nets Denmark A/S, Finnish branch
Netum Oy
Newsec Property Asset Management Finland Oy
Niemenrannan päiväkoti, Tampere
Nissnikun koulu
Nivalan seurakunta
Nodeon Finland Oy
Nokia
Nokia Networks
Nokian Renkaat Oyj
Nordea Henkivakuutus
Nordic JobCentre Oy
Nordic Surface Innovation Oy
Norlandia Luontopäiväkoti Otso
Novatron Oy
Novo Nordisk Farma Oy
Novoset Oy
Nuorten mielenterveysseura Yeesi ry
Nuorten yrittäjyys ja talous NYT
NutraQ Oy
Nykysähkö Oy
Näkövammaisten liitto
OEM Finland Oy
OP Etelä-Karjala
OP Kainuu
OP Kymenlaakso
OPEN POS Finland Oy
OSUUSKAUPPA SUUR-SAVO
OX2 AB Filial i Finland
OYS 2030 B-Allianssi
Oiva isännöinti Helsinki Oy
Oma Säästöpankki Oyj
Omaishoitajaliitto ry
Open Pos Food & Beverage Finland Oy
Opettajankoulutuslaitos, Jyväskylän yliopisto
Opetus- ja kulttuuriministeriö
Opetusalan ammattijärjestö OAJ
Oppimis- ja ohjauskeskus Valteri, Onerva
OptoFidelity Oy
Oriveden Taksi Oy
Oriveden kaupunki
Oriveden maalauspalvelu oy
Ornamo
Osaamiskeskus CORE Oy
Osuuskauppa PeeÄssä/ S-Market Vuorela
Oulun Energia Oy
Oulun Maa- ja Vesirakennus Oy
Oulun kaupunki
Oulun kaupunki / Oulunsalon kirjasto
Oulun kaupunki, BusinessOulu
Oulun kaupunki/Otokylän päiväkoti
Oulun kaupunki/Saloilan päiväkoti
Oulun yliopisto
Oulun yliopisto, Kasvatustieteiden ja psykologian tiedekunta
Oulunkylän nuorisotalo/Helsingin kaupunko
Oulunlahden koulu, Oulu
Ouman Oy
Ounasvaaran peruskoulu
Ouneva Group
Outokummun kaupunki
Oy Apotti Ab
Oy Art-Pak Ab
Oy Beweship Ab
Oy Essity Finland Ab
Oy Kuehne+Nagel Ltd
Oy Matkahuolto AB
Oy Teboil Ab
P2X Solutions
PISA Jakelu Oy
PKC Group Oy
Paimion kaupunki, Jokelan päiväkoti
Palvelualojen ammattiliitto PAM ry
Pankaboard Oyj
Paptic Oy
Parkanon kaupunki
Parturi-Kampaamo/Kauneus ja Hyvinvointihoitola Benetik
Peikko Finland Oy
Pekava Oy
Pelastakaa Lapset ry/Kuopion Perheentalo
Peltityöt Kuula Oy
Peltolan päiväkoti
Pemamek OY
Pemamek Oy
Perhehoitaja Piritta Lavi
Perho Liiketalousopisto Oy
Perhon Möttösen koulu
Perhon kunta / varhaiskasvatus
Perustava Group Oy
Pettersteel Oy
Petäjäveden kunta/kirkonkylän koulu
Pfizer Oy
Pharma Well Oy
Pharmalex Finland
Phincafe
Pieksämäen kaupunki/Tahiniemen päiväkoti
Pielaveden kunta
Pietarsaaren kaupunginkirjasto
Pihtiputaan apteekki
Pikku-Vesaisen päiväkoti/Oulun kapunki
Pikku-Vieterin päiväkoti, Iitti
Pilke Päiväkodit Melodia, Nokia
Pilkington Automotive Finland Oy Laitila
Pinja Group Oy
Pirkan opisto
Pirkanmaan Ammatti-Isännöinti Oy
Pirkanmaan Jätehuolto Oy
Pirkanmaan TE-toimisto
Pirkanmaan Vesaiset
Pirkanmaan hyvinvointialue, Henkilöstö toimialue
Pirkkalan koulu
Pispalan Mummula
Pizzeria dembul avoin yhtiö
Plan International Suomi
Play Café / Sinipaasi Works Oy
Pohjanmaan ELY-keskus
Pohjanmaan TE-toimisto
Pohjanmaan hyvinvointialue
Pohjois-Pohjanmaan TE-toimisto
Pohjois-Pohjanmaan hyvinvointialue, POHDE, Pudasjärven työkeskus
Pohjois-Pohjanmaan pelastuslaitos
Pohjois-Savon liitto
Pohjois-Suomen aluehallintovirasto
Pohjois-Suomen hallinto-oikeus
Polar Partners Oy
Poliisihallitus
Polvijärven kunta/TYÖLLISYYSPALVELUT
Potilasvakuutuskeskus
Power-Deriva
Presson Oy
Prisma Ylivieska
Probis Solutions Oy
Profiam
Profmer Oy
Provincia Oy
Psykoterapiakeskus Aura Oy
Puistokadun Päiväkotikoulu/ Jyväskylä
Puistokatu 4
Pukkilan kunta
Punkaharjun koulu
Puristeteos Oy
Pähkinänsärkijä päiväkoti Leppälinnut ryhmä
PäiviK
Päiväkoti Keinuhevonen Oy
Päiväkoti Kuttapussi/Halsuan kunta
Päiväkoti Siilitie/ Helsingin kaupunki
Päiväkoti Siskonlinna/ Lempäälän kunta
Päiväkummun koulu/Vantaan kaupunki
Pörhön Autoliike Oy
Q4US Oy
Qalmari Oy
Qreform Oy
REIM Kymi Oy
REIM Pääkaupunkiseutu Oy
RELEX Oy
Radiometer Turku Oy
Raisio Oyj
Rakennusliitto ry
Raksystems Insinööritoimisto Oy
Ralento oy
Rantalainen Oy Botnia
Rantalainen Oy Helsinki
Rantalainen Oy Lahti
Rantalainen konserni/ Tilipalvelu Rantalainen
Rastor-instituutti
Raudaskylän Kristillinen Opisto
Rauman Seudun jätehuoltolaitos
Rautjärven kunta
Ravintola Myllärit
Refresco Finland Oy
Reisjärven kunta
Rekolan koulu
Renting Rentals Finland Oy
Restaurointipuusepät Nuutti
Retta Isännöinti
Rexel Finland Oy
Riemu Finland ry
Riihimäen kaupunki
Riihimäen vesi
Riikan JoogaHetki
Rimbo Asbest Oy
Ritavuoren koulu
Robert Bosch Oy
Roots Building Oy
Rosendahl Nextrom
Rosendahl Nextrom Oy
Rotuaarin apteekki
Rovastinkankaan koulu
Rudus Oy
Ruka Inn Oy
Ruokolahden kunta
Ruuhikoski Golf Oy
Ruununmyllyn koulu, Hämeenlinnan kaupunki
S-Pankki Oyj
SEW Industrial Gears Oy
SEW-EURODRIVE Oy
SOS-Lapsikylä
SRV
Saamelaisalueen koulutuskeskus
Saarijärven kaupunki
Salon Hautaustoimisto Oy
Sansia Oy
Santa Claus Holiday Village
Saranen
Sarkkirannan päiväkoti
Sasken Finland Oy
Sastamalan kaupunki
Satakunnan ammattikorkeakoulu
Saurus Oy
Savitaipaleen kunta/varhaiskasvatus
Savon ammattiopisto
Savorak Laiturit
Schindler Oy
SeAMK - Seinäjoen ammattikorkeakoulu
Secto Automotive Oy
Seutulan koulu
Siikalatvan kunta
Siivous Norppa Oy
Simucube
Siparila Oy
Siskon Siivous Oy
Siskoset Oy
Sisäministeriö
Sitowise Oy
Sitra
Skill Path Integration Oy
Snellmanin Kokkikartano Oy
SodaStream Finland
Solo Health Oy
Sonepar Suomi Oy
Sosiaali- ja terveysministeriö
Sosiaalialan korkeakoulutettujen ammattijärjestö Talentia ry
Sosiaalipalvelusäätiö ote sr.
Sotek-Säätiö sr/Sunila
Sotemuotoilu oy
Spatineo Oy
Spinnova Oyj
Spinverse
Sporty World Oy
Springvest Oyj
Stadium Outlet AB Filial i Finland
Stadium Oy
Stalatube Oy
StarIT Oy
Staria
Stephen Kyle Gabiola
Steripolar Oy
Stora Enso / Heinolan Flutingtehdas
Stora Enso Oyj
Stora enso
Strategia ja kehittäminen -yksikkö/Espoon kaupunki
Sumitomo SHI FW
Suomalainen Lääkäriseura Duodecim ja Kustannus Oy Duodecim
Suomen Ammattiliittojen Keskusjärjestö SAK ry
Suomen Asiakastieto Oy
Suomen Asianajajaliitto
Suomen Diakoniaopisto
Suomen Digimarkkinointi
Suomen Energia-Urakointi Oy
Suomen Erillisverkot Oy
Suomen Kiinteistöliitto ry
Suomen Kirjastopalvelu Oy
Suomen Kulttuurirahasto
Suomen Kuntaliitto ry
Suomen Kuurosokeat ry
Suomen Nestlé Oy
Suomen Nuorisoseurat ry / Tampereen toimipiste
Suomen Pelastusalan Keskusjärjestö (SPEK)
Suomen Punainen Risti Helsingin ja Uudenmaan piiri
Suomen Punainen Risti.Länsi-Suomen Piiri. Kokkolan SPR Kirppis.rppis
Suomen Uusperheiden Liitto ry
Suomen Vahinkovakuutus Oy
Suomen World Vision ry
Suomen diakoniaopisto
Suomen lastenkulttuurikeskusten liitto
Suomen nuorisoalan kattojärjestö Allianssi ry
Suomen pysyvä edustusto Genevessä
Suomen ympäristökeskus
Suomen ympäristöopisto SYKLI
Superson Oy
Surunauha ry
Surveypal Oy
SusanLax
Suvic Oy
Sweco Finland Oy, Kouvola
Symbio Finland Oy
Sähköalojen ammattiliitto ry
Sähköasennus Ala-Kapee Oy
Särskild Oy
TBWA\Helsinki
TELUS International AI Finland Oy
THT Control Oy
TTY Palvelut Oy/Savonkoti
TactoTek Oy
Tahiniemen päiväkoti/Pieksämäen kaupunki
Taimon aluepäiväkoti, Naantalin kaupunki
Taipalsaaren kunta
Taitotalo
Takeda Oy
Taloustulkki Oy
Talousvahvistus Oy
Talvisalon koulu Heikinpohjan toimipiste
Tammelan kunta / Tammitarhan päiväkoti
Tammer Brands Oy
Tammerneon Oy
Tampere Center for Child, Adolescent and Maternal Health Research / Tampere University
Tampere University
Tampereen Aikuiskoulutuskeskus
Tampereen Aikuiskoulutussäätiö sr / Tampereen Aikuiskoulutuskeskus TAKK
Tampereen Huoltotiimi
Tampereen Infra
Tampereen Lastenklinikan Tuki ry
Tampereen Sähköpalvelu Oy
Tampereen Särkänniemi Oy
Tampereen seudun ammattiopisto Tredu
Tampereen yliopisto
Tana Oy
Tannerservice Oy
Tapaturmavakuutuskeskus
Team Aatelia
Teamit Group Oy
Technopolis HMA
Tehy ry
Tekninen toimiala tilakeskus siivouspalvelut
Teknologiateollisuuden 100-vuotissäätiö
Teknologiateollisuus ry
Terveystalo Kouvola
Terveystalo Lahti
Tervolan saha ja höyläämö oy
Teuvan yhtenäiskoulu
The English School
Ticketmaster Suomi 0y
TietoAkseli Group Oy
Tilialakärppä Oy
Tilitoimisto Kivi
Tilitoimisto Lemon Tree Oy
Tilitoimisto Torn Oy
Tohmajärven kunta
Torkinmäen koulu ja päiväkoti
Torni-parturi Oy
Tornitien päiväkoti, Nurmijärven kunta
Transmeri Oy
Trimedia Oy
Trukkihuolto Marjeta OY
Tukilinja säätiö sr
Tunstall Oy
Tuomi
Tuomioistuinvirasto
Turun Teknologiakiinteistöt Oy
Turun ensi- ja turvakoti ry
Turun kaupunki
Turun yliopisto
Tuusulan seurakunta
Tyrnävän kunta
Työ- ja elinkeinoministeriö
Työeläkeyhtiö Varma
Työllisyyspalvelut
Työllisyysrahasto
Työturvallisuuskskus
Työväen Sivistysliitto TSL ry
Töölön kirjasto
UPM Specialty Papers, Tervasaari
Ucco-palvelut
Ulkoministeriö
Unity Technologies Finland Oy
University of Helsinki
Urban Partners
Urjalan kunta
Uudenmaan ELY-keskus
Uudenmaan Leipä Oy
Uuva
VAK Oy
VAlmet Automation OY
VRKiwi
VSS Infra
VTT
Vaalan kunta
Vaasan Sähkö Oy
Vaasan Sähköverkko Oy
Vaasan ammattikorkeakoulu
Vaasan kaupunki
Vakehyvä/keski-uudenmaan pelastuslaitos
Valega Chain Analytics
Validia OY
Valkeakosken Energia Oy
Valmet
Valmet Automotive oy
Valmet Oyj
Valmet Technologies Oy
Valmet Technology OY
Valoro Oy
Valotalive
Valtiokonttori
Valtioneuvoston kanslia
Valtiontalouden tarkastusvirasto
Valtiovarainministeriö
Vantaan Lastenliitto ry
Vantaan ammattiopisto Varia
Vantaan ja Keravan hyvinvointialue
Vantaan kaupunki
Vantaan kaupunki/ Kaupunkiympäristön toimiala
Vantaan sovittelutoimisto
Varha, Koivikkokujan toimintakeskus
Varkauden kaupunki/Taulumäen päiväkoti
Varsinais-Suomen ELY-keskus
Varsinais-Suomen hyvinvointialueen (Varha) Kiinteistöpalvelut
Varsinais-Suomen hyvinvointialueen Tyks Sydänkeskus
Varsinais-suomen hyvinvointi alue, kotihoito, perniökoti
Ventoniemi Oy
Vesalan päiväkoti
Vierumäen koulu/Vantaan perusopetus
Viitasaaren kaupunki/Haapaniemen koulu
Virnex Group Oy
Virtain kaupunki
Vitec Acute Oy
Voltan Lähienergia Oy
Väestöliitto ry
Väylävirasto
WasaCon Oy
Wash palvelut Ky
Webscale Oy
Wellthyforce Oy/Vointy
Werner Söderström Osakeyhtiö
Wirepas Oy
Wolt Enterprises Oy
Wolt Oy
Wolverine Europe B.V.
YIT
Yaskawa Finland Oy
Yhden Vanhemman Perheiden Liitto
Yhdenvertaisuusvaltuutettu
Ykkös- ja Onnikodit Oy/Ykköskoti Hella
Ylästön koulu, Vantaa
Ylöjärven hammaspiste
Ylöjärven kaupunki
Youredi Oy
Zalando Finland Oy
autokoulu koso.fi
iLOQ
lihua Ruan
perhekoti laakkonen
s-market Loviisa
slingshot service oy
tmi Jenni Tertsunen/Hemmotteluhuone Uniikki
twoday Biit
u-blox Espoo Oy
varian
wpd windmanager Suomi Oy
zhou wu
Äänekosken kaupunki
ÖVPH/ Vaasan keskussairaala

Yhteistyössä

Tilastokeskus logo Väestöliitto logo TEM logo TAT logo STTK logo SAK logo Monimuotoiset perheet logo MiB logo Lastensuojelun keskusliitto logo DNA logoSTM LogoAkava logo