2023: Jokaisella lapsella on oikeus hyvinvointiin 

Lapsen oikeuksien viikkoa vietettiin 20.–26.11.2023. Vuoden 2023 Lapsen oikeuksien viikon teema oli oikeus hyvinvointiin. Fyysinen, psyykkinen ja sosiaalinen hyvinvointi muodostavat jokaisen meidän terveyden perustan. Myös YK:n lapsen oikeuksien sopimuksen näkökulmasta lasten ja nuorten hyvinvointia tulee tarkastella ja edistää laaja-alaisesti: lapsella on oikeus muun muassa riittävään ravintoon, sosiaaliturvaan, riittävään elintasoon, terveelliseen ja turvallisen ympäristöön, koulutukseen sekä lepoon, leikkiin ja vapaa-aikaan.

Viime vuosien peräkkäiset ja päällekkäiset kriisit ovat kuormittaneet erityisesti lasten ja nuorten mielen hyvinvointia. Monen perheen talous on viime vuosina kiristynyt. Lapsella on YK:n lapsen oikeuksien sopimuksen mukaisesti aina oikeus hyvään elämään ja erityiseen suojeluun.

#SaanVoidaHyvin #SaatVoidaHyvin -kampanja haastoi jokaista pohtimaan lasten, nuorten ja perheiden hyvinvointia ja kaikkia niitä eri elementtejä, joista hyvä elämä koostuu. Kuinka voimme vaikuttaa positiivisesti omaan ja ympärillämme olevien ihmisten hyvinvointiin? Oikeus hyvinvointiin koskee meitä jokaista!

Oikeus hyvinvointiin -kampanjavideot

Katso videomme, joissa kerrotaan lasten ja nuorten kokemuksista. Hyväksythän evästeet, jotta voit katsoa videot. Voit katsoa videon 1 ja videon 2 myös YouTubesta.

Sivu jatkuu videoiden jälkeen.

 

Seuraa Lapsen oikeuksia sosiaalisessa mediassa:

Materiaalit ja lisätietoa:

Tutustu Lapsen oikeuksien viikon materiaaleihin kouluille, varhaiskasvatukseen ja vapaa-aikaan! Löydät tehtäviä ja lisätietoa viikosta osoitteesta Lapsenoikeuksienviikko.fi.

 

""