2023: Jokaisella lapsella on oikeus hyvinvointiin 

Osallistu Lapsen oikeuksien viikkoon sosiaalisessa mediassa tunnisteilla #SaanVoidaHyvin #SaatVoidaHyvin.

Vuoden 2023 Lapsen oikeuksien viikon teema on oikeus hyvinvointiin. Fyysinen, psyykkinen ja sosiaalinen hyvinvointi muodostavat jokaisen meidän terveyden perustan. Myös YK:n lapsen oikeuksien sopimuksen näkökulmasta lasten ja nuorten hyvinvointia tulee tarkastella ja edistää laaja-alaisesti: lapsella on oikeus muun muassa riittävään ravintoon, sosiaaliturvaan, riittävään elintasoon, terveelliseen ja turvallisen ympäristöön, koulutukseen sekä lepoon, leikkiin ja vapaa-aikaan.

Viime vuosien peräkkäiset ja päällekkäiset kriisit ovat kuormittaneet erityisesti lasten ja nuorten mielen hyvinvointia. Monen perheen talous on viime vuosina kiristynyt ja kiristyy edelleen. Lapsella on YK:n lapsen oikeuksien sopimuksen mukaisesti aina oikeus hyvään elämään ja erityiseen suojeluun.

#SaanVoidaHyvin #SaatVoidaHyvin -kampanja haastaa jokaista pohtimaan lasten, nuorten ja perheiden hyvinvointia ja kaikkia niitä eri elementtejä, joista hyvä elämä koostuu. Kuinka voimme vaikuttaa positiivisesti omaan ja ympärillämme olevien ihmisten hyvinvointiin? Oikeus hyvinvointiin koskee meitä jokaista!

Katso videomme, joissa kerrotaan lasten ja nuorten kokemuksista. Hyväksythän evästeet, jotta voit katsoa videot. Voit katsoa videon 1 ja videon 2 myös YouTubesta.

Sivu jatkuu videoiden jälkeen.

 

Tee hyvinvointiteko Lapsen oikeuksien viikolla!

Lapsen oikeuksien viikolla 20.–26.11.2023 kutsumme ihan kaikkia miettimään ja toteuttamaan konkreettisia hyvinvointitekoja.

Mitä sellaista voit tehdä jo tällä viikolla, joka vaikuttaa positiivisesti

  1. ympärilläsi olevien lasten, nuorten ja muiden ihmisten hyvinvointiin?
  2. sinun omaan hyvinvointiisi?

Jaa hyvinvointitekosi sosiaalisessa mediassa tunnuksilla #SaanVoidaHyvin #SaatVoidaHyvin ja merkitse julkaisuusi (at)lapsenoikeudet -tili. Jaamme yksittäisten ihmisten sekä erilaisten toimijoiden hyvinvointitekoja koko Lapsen oikeuksien viikon!

Osallistu!

Lataa ja jaa kampanjakuvia:

Lapsenoikeuksienviikko.fi -sivuilta löydät kuvia, logoja ja muita viestintämateriaaleja, joiden avulla voit kertoa olevasi mukana Lapsen oikeuksien viikolla! Viestintämateriaaleja saa vapaasti hyödyntää sosiaalisessa mediassa ja Lapsen oikeuksien viikon markkinoinnissa. Jokainen voi materiaalien avulla osaltaan edistää lapsen oikeuksien toteutumista helpolla tavalla!

Seuraa Lapsen oikeuksia sosiaalisessa mediassa:

Materiaalit ja lisätietoa:

Tutustu Lapsen oikeuksien viikon materiaaleihin kouluille, varhaiskasvatukseen ja vapaa-aikaan! Löydät tehtäviä ja lisätietoa viikosta osoitteesta Lapsenoikeuksienviikko.fi.

 

""