Kaksi tyttöä istuu selät vastatusten ja hymyilee kameralle.

Lapsen oikeuksien viikko on käynnistynyt!

Teemaviikon tavoitteena on edistää YK:n lapsen oikeuksien sopimuksen tunnettuutta erityisesti lasten ja nuorten parissa. Tänä vuonna Lapsen oikeuksien viikolle on ilmoittautunut yli 400 koulua ja yli 650 päiväkotia tai muuta varhaiskasvatuksen yksikköä ympäri Suomen! Tapahtumia järjestetään lukuisilla paikkakunnilla sekä verkossa – etsi itsellesi ja perheellesi tekemistä tapahtumalistauksesta.

Jokaisella lapsella on oikeus tulevaisuuteen

Lapsen oikeuksien viikon teemana on tänä vuonna oikeus tulevaisuuteen. Se on sateenvarjoteema, jota voi lähestyä monen eri sopimusartiklan kautta: teemaan liittyvät esimerkiksi lapsen oikeus elämään ja kehittymiseen (artikla 6), oikeus puhtaaseen ympäristöön (artikla 24) ja yhdenvertaisuuden periaate (artikla 2).

Lue lisää vuoden teemasta täältä.

Lapsen oikeuksien viestintäverkosto haluaa rohkaista kaikkia lapsia ja nuoria unelmoimaan sekä tavoittelemaan omannäköistään tulevaisuutta. On tärkeää, että lapset ja nuoret voivat uskoa tulevaisuuteen ja saavat eväät tavoitella unelmiaan. #SaaUnelmoida-kampanjassa 11 julkisuudesta tuttua henkilöä jakaa omat lapsuuten unelmansa. Katso kampanjasivuilta, miten sinäkin voit osallistua kampanjaan!

Lapsen oikeuksien päivänä 20.11. nostetaan liput salkoon!

Kansainvälistä Lapsen oikeuksien päivää vietetään vuosittain 20. marraskuuta. Tänä vuonna Lapsen oikeuksien päivä on ensimmäistä kertaa vakiintuneiden liputuspäivien joukossa! Suomen liput liehuvat siis valtakunnallisesti lapsen oikeuksien sopimuksen ja lapsen oikeuksien puolesta.

Lapsen oikeuksien viikko näkyy sosiaalisessa mediassa

Tunnelmia ja ajatuksia Lapsen oikeuksien viikolla voi jakaa sosiaalisessa mediassa tunnisteilla #LapsenOikeuksienViikko sekä #OikeusTulevaisuuteen. Lapsen oikeuksien viikolle osallistumisesta voi kertoa myös käyttämällä Viestintämateriaalit-sivulta löytyviä kuvia esimerkiksi sosiaalisessa mediassa tai verkkosivuilla.

Voit osallistua Lapsen oikeuksien viikkoon Facebookissa lisäämällä profiilikuvaasi #SaaUnelmoida-kehyksen!: