Monimuotoisia lapsia keltaisissa takeissa pitämässä sateenvarjoja käsissään. Kuvassa on teksti Lapsella on oikeus hyvään kohteluun Lapsen oikeuksien viikko 15.-21.11.

Lapsen oikeuksien viikkoa vietetään 15.–21.11.2021! Tämän vuoden teemana on lapsen oikeus hyvään kohteluun – #MullaOnVäliä #SullaOnVäliä. Lapsen oikeuksien viestintäverkosto tarjoaa kouluille materiaalia empatian, syrjimättömyyden ja jokaisen lapsen oikeuksien huomioimiseksi. Kaikki materiaalit ovat vapaasti käytössä ympäri vuoden. Kouluille tarkoitetut materiaalit suomeksi ja ruotsiksi löytyvät osoitteesta www.lapsenoikeuksienviikko.fi.

Materiaalit on jaettu luokka-asteittain, jotta niitä on helppoa hyödyntää. Tarjolla on sekä yksittäisiä tehtäviä että kokonaisia tuntisuunnitelmia kaikille peruskoulun luokka-asteille.

Saamamme palautteen perusteella olemme lisänneet toiminnallisia tehtäviä ja tunnetaitotehtäviä. Tehtäväkokonaisuuteen mahtuu niin leikkimistä, kirjoittamista, kuvaamista, suunnistusta, Kahoot!-tehtäviä kuin näyttelemistäkin. Mukana on myös paljon tehtäviä joissa tutustutaan keskustelua herättävään materiaaliin, esimerkiksi videoon, ja pohditaan siinä nousevia teemoja yhdessä. Monipuolisesta materiaalista jokainen opettaja voi rakentaa itselleen ja oppilailleen mielekkään kokonaisuuden.

Sivustolta löytyy myös Opettajan opas sekä taustatietoja lapsen oikeuksien sopimuksesta ja hyvän kohtelun teemasta. Arkistosta löydät myös aiempien vuosien tehtäviä.

Muista hyödyntää myös viestintämateriaaleja ja aamunavausvideoita! Viestintämateriaaleista löydät kuvia käytettäväksi sosiaalisessa mediassa ja Lapsen oikeuksien julisteen printattavaksi. Lähempänä Lapsen oikeuksien viikkoa sivustolle lisätään aamunavausvideot opetusministeri Li Anderssonilta, lapsiasiavaltuutettu Elina Pekkariselta ja lastensuojelun kokemusasiantuntijanuorilta. Viimeisin näistä on tarkoitettu vain yläkoululaisille.

Tutustu materiaaleihin osoitteessa lapsenoikeuksienviikko.fi.