2022: Jokaisella lapsella on oikeus turvallisuuteen

Osallistu Lapsen oikeuksien viikkoon somessa tunnisteilla #MunTurvallisuus #SunTurvallisuus!

Lapsen oikeuksien viikkoa vietetään tänä vuonna 14.–20.11.2022. Vuoden teema on oikeus turvallisuuteen. Lasten ja nuorten turvallisuus muodostuu turvallisesta ympäristöstä, turvallisista ihmissuhteista ja omasta turvallisuuden kokemuksesta. Se syntyy sekä arjen kohtaamisissa että poliittisilla päätöksillä. Lapsen oikeuksien sopimus velvoittaa huolehtimaan siitä, että lasten on turvallista elää ja kasvaa.

Turvallisuus on lasten ja nuorten hyvinvoinnin perusta, josta huolehtiminen kriisien aikana on erityisen tärkeää. Koronapandemian aiheuttamat epävarmuudet työllisyydessä ja taloudessa ovat heikentäneet perheiden voimavaroja. Hinnat nousevat, eivätkä sosiaaliturva ja palkkataso pysy perässä. Ilmastonmuutos ja Ukrainan sota heijastuvat lasten ajatuksiin tulevaisuudesta.

#MunTurvallisuus #SunTurvallisuus -kampanja haastaa jokaisen pohtimaan kaikkea sitä, mikä tuo turvaa lapsille, nuorille ja meille itsellemme sekä sitä, miten voimme omalla toiminnallamme luoda turvallisuutta ympärillemme. Oikeus turvallisuuteen koskee meitä kaikkia.

Turvallisuus on…

Kampanjassa lasten ja nuorten omia kokemuksia ja ajatuksia turvallisuudesta tuodaan esille 16.11.2022 julkaistavassa Turvallisuus on… -julkaisussa ja Turvallisuus on… -videoissa. Videot julkaistaan sosiaalisessa mediassa Lapsen oikeuksien viikolla maanantaina, keskiviikkona ja sunnuntaina. Voit katsoa alta jo ennakkoon ensimmäinen Turvallisuus on -videon!

Turvallisuus on… -julkaisu koostuu keväällä -22 järjestetyn kirjoituskilpailun sadosta. Kirjoituskilpailun moninaisissa teksteissä lapset ja nuoret pohtivat turvallisuutta ja toivat esiin omia ajatuksiaan siitä, mitä kaikkea turvallisuus juuri heille tarkoittaakaan.

(Sivu jatkuu videon jälkeen)

 

Lataa Facebookin profiilikuvaasi #MunTurvallisuus #SunTurvallisuus -kehykset:

Lataa ja jaa kampanjakuvia:

Lapsenoikeuksienviikko.fi -sivuilta löydät kuvia, logoja ja muita viestintämateriaaleja, joiden avulla voit kertoa olevasi mukana Lapsen oikeuksien viikolla! Viestintämateriaaleja saa vapaasti hyödyntää sosiaalisessa mediassa ja Lapsen oikeuksien viikon markkinoinnissa.

Seuraa Lapsen oikeuksia sosiaalisessa mediassa:

Materiaalit ja lisätietoa:

Tutustu Lapsen oikeuksien viikon materiaaleihin kouluille, varhaiskasvatukseen ja vapaa-aikaan! Löydät tehtäviä ja lisätietoa viikosta osoitteesta Lapsenoikeuksienviikko.fi.

""