Tummaihoinen teinityttö nojaa keltaisiin kaappeihin salilla.

Lapsen oikeuksien viikkoa vietetään tänä vuonna 20.–26.11.2023. Vapaa-aikaan ja harrastustoimintaan tarkoitetut materiaalit löytyvät nyt lapsenoikeuksienviikko.fi -verkkosivuilta.

Tänä vuonna viikon teemana on lapsen oikeus hyvinvointiin – #SaanVoidaHyvin #SaatVoidaHyvin. Teemaviikko kutsuu kaikkia aikuisia ja lapsia yhdessä pohtimaan hyvinvointia, erityisesti mielen hyvinvointia, sekä sitä, miten se lasten elämässä toteutuu ja miten me jokainen voimme sitä aktiivisesti vahvistaa. 

Jokainen kerho, seura, järjestö, seurakunta, kunta, organisaatio tai muu taho voi edistää lasten oikeuksia ja niistä puhumista järjestämällä toimintaa Lapsen oikeuksien viikon aikana.

Lapsen oikeuksien viestintäverkosto tarjoaa vapaa-ajan toimijoille ja tapahtumajärjestäjille maksutonta materiaalia toiminnan tueksi. Kaikki materiaalit ovat vapaasti käytettävissä ja löytyvät lapsenoikeuksienviikko.fi -verkkosivuilta. Sivuilta löytyvät myös taustamateriaalit Lapsen oikeuksien sopimuksesta ja hyvinvointiteemasta.  

Tänä vuonna tehtävämateriaaleista löytyy esim. lapsen oikeuksien juhlan järjestämistä, kuvataide- ja draamatehtäviä sekä valtavasti muuta mukavaa.

Markkinoi tapahtumaanne ja kerro viikkoon osallistumisestanne muillekin! 

Materiaaleista löydät tapahtumanjärjestäjän muistilistan sekä esimerkin tapahtuman toiminnallisesta ohjelmasta teemaan liittyen. Huomioithan, että tänäkään vuonna tapahtumia ei listata verkkosivustolle erikseen, joten muista markkinoida tapahtumaanne! Valmiit mainospohjat saat ladattua materiaalisivulta. 

Kerrothan sosiaalisessa mediassa, että osallistutte Lapsen oikeuksien viikkoon ja haasta muutkin mukaan! Viestintämateriaaleistamme löydät kuvia käytettäväksi somessa. Muista käyttää hashtageja: #SaanVoidaHyvin #SaatVoidaHyvin ja merkitä julkaisuun @lapsenoikeudet.   

Viestintämateriaaleista saat tulostettua myös upeat Lapsen oikeuksien viikon julisteet tapahtumatilanne seinille!

Mukavaa Lapsen oikeuksien viikkoa!

Lapsen oikeuksien viikon järjestää Lapsen oikeuksien viestintäverkosto, jota koordinoi Lastensuojelun Keskusliitto ja ohjaa lapsiasiavaltuutettu.

#LapsenOikeudet #SaanVoidaHyvin #SaatVoidaHyvin

Lisätietoja:

Maria Talvitie, viestinnän asiantuntija, Lastensuojelun Keskusliitto, maria.talvitie@lskl.fi, puh. 040-868 0260