En mörkhyad tonårstjej lutar sig mot de gula skåpen i gymmet.

Veckan för barnens rättigheter firas 20.–26.11.2023! Nu finner du materialet för fritid och hobbyverksamhet på webbplatsen Veckanforbarnetsrattigheter.fi.

I år är temat för Veckan för barnets rättigheter välmående – #JagFårMåBra #DuFårMåBra. Temaveckan bjuder in alla vuxna och barn att tillsammans fundera på välmående, speciellt psykiskt välmående, hur den förverkligas i barnens liv och hur vi alla aktivt kan stärka den.

Varje klubb, förening, sammanslutning, församling, kommun, organisation eller annan aktör kan främja barnens rättigheter och tala om dem genom att ordna verksamhet under Veckan för barnets rättigheter.

Kommunikationsnätverket för barnets rättigheter erbjuder fritidsaktörer och evenemangsarrangörer avgiftsfritt material som stöd för verksamheten. Allt material får fritt användas och finns på webbplatsen veckanforbarnetsrattigheter.fi. På webbplatsen finns också bakgrundsmaterial om Barnkonventionen och välmåendetemat.

I år finns i uppgiftsmaterialet bland annat tips för att planera en barnrättighets fest, bildkonst- och dramauppgifter samt annat roligt.

Marknadsför ert evenemang och berätta för andra om er vecka!

I materialet hittar du en minneslista för evenemangsarrangörer samt ett exempel på aktivitetsbaserade program i anslutning till temat. Observera att i år finns det på webbplatsen inte en separat lista över evenemangen, så kom ihåg att själv marknadsföra ert evenemang! Färdiga reklammallar kan ni ladda ner på materialsidan.

Berätta på sociala medier att ni deltar i Veckan för barnets rättigheter och utmana också andra att delta! I vårt kommunikationsmaterial finns bilder som du kan använda på sociala medier. Kom ihåg att använda taggarna: #JagFårMåBra #DuFårMåBra och tagga @lapsenoikeudet.

Ur vårt kommunikationsmaterial kan du också skriva ut fina affischer och sätta upp dem på väggarna!

Vi önskar att ni har en trevlig Veckan för barnens rättigheter!

Veckan för barnets rättigheter ordnas av Kommunikationsnätverket för barnets rättigheter, som koordineras av Centralförbundet för Barnskydd och leds av barnombudsmannen.

#BarnetsRättigheter #JagFårMåBra #DuFårMåBra

Mer information:

Maria Talvitie, kommunikationsexpert, Centralförbundet för Barnskydd, maria.talvitie@lskl.fi, tfn 040-868 0260