Vapaa-aika ja harrastustoiminta

 

Lapsen oikeuksien viikkoa vietetään tänä vuonna näkyvästi myös koulujen ulkopuolella! Lastenliiton kehittämä, useita vuosia Lastenviikko -nimellä kulkenut vapaa-aikaan ja harrastustoimintaan painottunut teemaviikko on nyt osa Lapsen oikeuksien viikkoa, ja mukaan voi tulla kuka tahansa.

Lapsen oikeuksien viikon tavoitteena on, että jokainen tuntee Lapsen oikeuksien sopimuksen paremmin ja osaa soveltaa sopimuksen velvoitteita arjessa. Ihmisoikeusperustaista työskentelyä, kuten yhdenvertaisuutta, syrjimättömyyttä ja  osallisuutta, harjoitetaan koulumaailman lisäksi myös erilaisissa vapaa-ajan toiminnoissa. Lue lisää Lapsen oikeuksien sopimuksesta täältä.

Jokainen järjestö, kunta, seurakunta tai organisaatio voi edistää lasten oikeuksia ja niistä puhumista järjestämällä kaikille avointa toimintaa Lapsen oikeuksien viikon aikana. Tulethan siis mukaan edistämään tärkeää aihetta!

Miten mukaan?

Viikon aikana järjestetään avointa toimintaa lapsille ja lapsiperheille Lapsen oikeuksien viikon teeman mukaisesti. Vuonna 2020 Lapsen oikeuksien viikon teemana on lapsen oikeus tulevaisuuteen. Mukaan Lapsen oikeuksien viikolle pääsee ilmoittamalla oman tapahtumansa näiden nettisivujen kautta. Vuoden 2020 tapahtumia ryhdytään päivittämään kesän aikana. Ohjeet tapahtuman järjestämiseksi sekä esimerkkitapahtumat löydät täältäEsimerkkitapahtumat koskevat vielä edellisen vuoden teemaa, joka oli lapsen oikeus olla oma itsensä. Uuteen teemaan sopivat esimerkkitapahtumat sekä tapahtumamateriaalit päivittyvät kevään ja kesän aikana.

Ilmoita oma tapahtumasi täältä.

Ohjeet tapahtuman järjestämiseksi sekä esimerkkitapahtumat löydät täältä.

Pääset näkemään viime vuonna järjestetyt tapahtumat täältä. Vuoden 2020 tapahtumat päivittyvät tänne.

Materiaaleja tapahtumiin sekä harrastus- ja vapaa-ajan toimintaan löydät täältä.