Lapsen oikeuksien viikko

Kaksi iloista lasta sateenkaarisateenvarjon alla.

Lapsen oikeuksien viikko on toiminnallinen teemaviikko, joka rakentuu Lapsen oikeuksien päivän ympärille. Lapsen oikeuksien päivää vietetään Suomessa ja ympäri maailmaa joka vuosi 20. marraskuuta YK:n lapsen oikeuksien yleissopimuksen hyväksymisen kunniaksi. Lapsen oikeuksien päivä on vuodesta 2020 alkaen ollut Suomessa virallinen liputuspäivä.

Lapsen oikeuksien viikkoa vietetään vuosittain marraskuussa kansainvälisen Lapsen oikeuksien päivän aikaan. Teemaviikon tavoitteena on edistää YK:n lapsen oikeuksien sopimuksen tunnettuutta erityisesti lasten ja nuorten parissa. Teemaviikkoon voi osallistua kouluissa, varhaiskasvatuksessa ja esiopetuksessa sekä vapaa-ajan harrastusten piirissä. Mukaan voivat lähteä myös järjestöt, kunnat ja seurakunnat. Viikon aikana nostetaan esiin lapsen oikeuksia eri tavoin. Teemaviikon materiaalit ovat käytettävissä ympäri vuoden.

Seuraavan kerran Lapsen oikeuksien viikkoa vietetään 18.–24.11.2024. Vuoden teema on lapsen oikeus oppimiseen. Lue lisää teemasta sivuiltamme.

Teemaviikon järjestää lapsi- ja nuorisojärjestöjen, lapsiasiavaltuutetun toimiston, seurakuntien ja valtion toimijoiden yhteinen lapsen oikeuksien viestintäverkosto. Viikko järjestettiin ensimmäistä kertaa vuonna 2018.