Kotitehtävä koko lapsen oikeuksien viikolle: Kiitollisuussarjakuva

5 min

Tehtävän tarkoituksena on pysähtyä päivän tapahtumien äärelle ja harjoitella viikon ajan hyvien asioiden huomaamista omassa arjessa.
Lapsen oikeuksien viikon perjantaina oppilaat voivat valita yhden kiitollisuuden aiheen menneeltä viikolta, jonka voivat halutessaan jakaa koko luokalle. Voidaan keskustella siitä, tuntuiko tehtävä vaikealta vai helpolta ja että muuttuiko kiitollisuudenaiheiden huomaaminen helpommaksi päivien myötä.

Tehtävä:

Pyritään löytämään jokaisesta päivästä jotakin, mistä on kiitollinen, missä on onnistunut tai mikä teki iloiseksi. Piirretään kiitollisuuden aihe tai aiheet ylös ennen nukkumaanmenoa.

Kertaa mielessäsi päivän tapahtumat heräämisestä koulupäivän alkuun, kulkuun ja päättymiseen, iltapäivän vapaa-aikaan kotona, kavereiden kanssa tai harrastusten parissa aina iltarutiineihin asti. Mikä päivässä oli hyvää? Koita löytää päivästä ainakin yksi asia, josta olet kiitollinen juuri tänään ja piirrä siitä sarjakuvan yksi ruutu.

Piirrä kiitollisuuden aiheet tällä viikolla joka ilta ylös ennen nukkumaanmenoa. Perjantaina viikosta on muodostunut viiden kuvan kiitollisuussarjakuva.

Tarvikkeet: