Tutustu Tiukuun ja Fikeen!

Tiuku och Fike på en svart tavla bakgrund.

Tervetuloa viettämään Lapsen oikeuksien viikkoa!

Lapsen oikeuksien viikolle lapset johdattelee Tiuku-hahmo, joka on syntynyt yhteistyössä lasten kanssa (lapsenoikeudet.fi). Mukana yhteistyössä ovat olleet myös Jyväskylän yliopiston OIVA-hanke (jyu.fi) ja Etelä-Suomen Liikunta ja urheilu ry:n Liikkuva lapsi varhaiskasvatuksessa -hanke (eslu.fi).

Tiuku asustaa Hupsis metsässä on erityisen tykästynyt lököilemään sateenkaaripuissa. Lasten mielestä Tiuku on yhtä suuri kirahvi ja jos se tulisi vastaan kadulla niin se näyttäisi olevan suurempi kuin norsu.

Tiukulla on myös punainen lautta, jolla se voi pötkötellä omassa veneilypaikassa. Tiuku tervehtii lapsia vilkuttamalla ja se sanoo Heippa!

Tiukulla on Hupsis-metsässä paljon erilaisia ystäviä. Tiukulla on myös ihan uusi ystävä, niin ikään lasten suunnittelema Fike! Lue lisää, miten idea Fikestä syntyi (lapsenoikeudet.fi).

Tiuku on kirjoittanut lapsille viisi kirjettä, yhden kirjeen jokaiselle Lapsen oikeuksien viikon arkipäivälle. Kirjeissä on tietoa Lapsen oikeuksien sopimuksesta, sekä vinkkejä kyseisen päivän viettoon.

Viikkoon voi osallistua joko koko viikolle tai vain esimerkiksi yhteen päivään. Voitte suunnitella yhdessä lasten kanssa aivan omannäköisenne viikon!

Tutustu vuoden 2023 varhaiskasvatuksen materiaalipakettiin!