Lapsen oikeuksia juhlitaan lapsen oikeuksien viikolla ympäri Suomea. Tutustu tapahtumiin ja tule mukaan!

Ilmoita oma lapsen oikeuksien tapahtumasi kalenteriin

 

Kato Mua -perhetapahtuma

Alakouluikäisille ja heidän perheilleen suunnattu maksuton tapahtuma alkaa Kato Mua -perhemessulla Joensuun kirkossa ja jatkuu toimintapajojen ja esitysten muodossa Joensuun yhteiskoulun lukion tiloissa.

Tapahtumassa pidetään esillä lasten oikeuksia, erityisesti kuulluksi ja nähdyksi tulemisen oikeutta. Tapahtumassa on mukana myös lapsiasiavaltuutettu Tuomas Kurttila ja tapahtuma on osa Suomen itsenäisyyden juhlaohjelmistoa.

Tapahtuman järjestävät Luterilainen kirkko Joensuussa, Nuori Kirkko ry:n Itä-Suomen piiri ja Kuopion hiippakunta

Lisätietoja

Varkauden museoiden perhesunnuntai: Marraskuun maalarit

Marraskuun perhesunnuntaista ei väriä puutu kun perheen pienimmätkin pääsevät tarttumaan siveltimeen ekspressiivisen taiteen työpajassa.

Perhesunnuntaina 26.11. klo 10.00 – 16.00 Varkauden museoilla tutustutaan moderniin taiteeseen tutkimalla ”Marraskuun ryhmän” ekspressionistista taideteosta, jossa pääosissa ovat taiteilijan itseilmaisullisuus ja värimaailma. Teosta tutkimalla pohditaan mm. mitä ajatuksia teoksesta tulee mieleen, millaisia tunteita teos herättää ja miten tunteita voisi ilmaista esimerkiksi värein.

Koko perheen työpajassa heittäydytään luovasti luovuuden maailmaan ja maalataan oma näkemys ekspressionistisesta taideteoksesta. Taulu maalataan akryyliväreillä erilaisia siveltimiä käyttäen canvas- taulunpohjalle. Halutessasi voit työskennellä maalaustelineen äärellä. Taulun saa viedä mukanaan kotiin. Ohjaajana toimii kuvataiteilija Kaarin Oresmaa.

Työpaja toimii non-stop periaatteella ja siihen on vapaa pääsy.

Varkauden museoiden ja Lastenkulttuurikeskus Verson perhesunnuntait ovat koko perheen yhteisiä, toiminnallisia työpajapäiviä. Ne pohjautuvat museoiden näyttelyihin.

Lisätietoja

Menneeseen kätketyt – koko perheen toiminnallinen museoseikkailu

Täti Tarina on saanut pullopostia: Mitä se hukka perii ja voiko leiviskää syödä? Tule laittamaan kellot ajassa taaksepäin ja auta Täti Tarinaa selvittämään viesti menneisyydestä!

Riihisaaren museossa vietetään sunnuntaina 26.11. koko perheelle suunnattua toimintapäivää. ”Menneeseen kätketyt” on kaiken ikäisille soveltuva toiminnallinen museoseikkailu, jossa yhdistyy niin historia kuin taidetoimintakin. Seikkailun ovat luoneet teatteri-ilmaisun ohjaaja Iiris Salmela ja sanataideohjaaja Tiina Kontro-Heiskanen. Museon nurkissa vilistää outoja sanoja ainakin sadan vuoden takaa. Perheitä kutsutaan laittamaan kellot ja kalenterit ajassa taaksepäin, nappaamaan sanakarkulaiset ja selvittämään niiden salat!

Seikkailu toimii nonstop-periaatteella klo 10-14. Tapahtumaan on vapaa pääsy, ja sen järjestävät yhteistyössä Lastenkulttuurikeskus Verso, Riihisaaren museo ja Savonlinnan kaupungin kulttuuritoimi.

Lastenkulttuurikeskus Verso on yhdeksän savolaiskunnan muodostama verkosto, jonka tavoitteena on turvata lasten ja nuorten kulttuuristen oikeuksien toteutuminen. Marraskuussa 20.-26.11. vietetään lapsen oikeuksien juhlaviikkoa, joka huipentuu Verson perhesunnuntai-tapahtumiin Savonlinnassa ja Varkaudessa.

Lisätietoja