Mikä lapsen oikeuksien viikko?

Lapsen oikeuksien viikko on alakouluille suunnattu toiminnallinen teemaviikko, jonka tavoitteena on edistää lapsen oikeuksien tunnettuutta oppilaiden, opettajien ja kouluhenkilökunnan keskuudessa yhteisen tekemisen kautta. Viikkoa vietetään tänä vuonna 19.–23.11.2018 ja sen teemana on osallisuus. Materiaalit on suunnattu pääasiassa alakouluikäisille, mutta osaa materiaaleista pystyy soveltaen hyödyntämään myös muilla luokka-asteilla.

Lue lisää

Ilmoittaudu mukaan!

Lapsen oikeuksien viikolle mukaan lähteminen on helppoa! Tarjoamme kouluille valmiita opetusmateriaaleja, tuntisuunnitelmia ja käytännön vinkkejä. Ilmoittaudu mukaan jo nyt niin saat syksyn aikana uutiskirjeissä tietoa ja vinkkejä viikkoon valmistautumiseen.

Lue lisää

20.11. liputetaan lapsen oikeuksille!

Kansainvälistä Lapsen oikeuksien päivää vietetään 20.11. ympäri maailmaa Lapsen oikeuksien sopimuksen hyväksymisen kunniaksi. Päivän tarkoituksena on tuoda esille lapsen oikeuksia, niiden tärkeyttä ja merkitystä niin meillä Suomessa kuin muualla maailmassa.

Lue lisää:

”Toivoisin, että opetukseen liittyvissä asioissa kuultaisiin oppilaita: millaisilla tavoilla he oppivat parhaiten.”

65 % Lastensuojelun Keskusliiton kyselyyn vastanneista lapsista ja nuorista ajattelee, että aikuiset tekisivät parempia ​
päätöksiä, jos ottaisivat lasten mielipiteet ​huomioon. 42 % muisti, että omassa koulussa on käsitelty ​lapsen oikeuksien sopimusta.

                                                (Kysely lapsille, Lastensuojelun Keskusliitto 2017.)